Hyppää sivun sisältöön Hyppää sivuston valikkoon

Viranomaiset ovat tavattavissa Kotkan torilla Eurooppapäivänä 9.5. klo 13–18

3.5.2019

Viranomaiset torilla - Tehää yhes! -tapahtuma järjestetään Kotkassa tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tapahtuma kokoaa viranomaiset Kotkan torille esittelemään palveluja ja järjestämään monipuolista ohjelmaa torstaina 9.5. klo 13–18. Tapahtumapäivänä ohjelmassa on muun muassa arvotanssit klo 14.14–15, esiintymässä Jarkko Puro ja Mika Huusari orkestereineen, Kymen Keittiömestareiden soppatykki, kasvomaalausta, jättisaippuakuplia, lelujen vaihtopiste ja ilmapalloja.
 
Kymsoten pisteellä pääsee mittauttamaan hemoglobiinin, verensokerin, verenpaineen, kehonkoostumuksen tai puristusvoiman, tutustumaan ambulanssiin tai rapsuttamaan halibernejä. Liikunnanohjaajat pitävät taukojumppaa torin lavalla tasatunnein ja lisäksi paikalla on runsaasti Kymsoten työntekijöitä esittelemässä toimintaa ja vastaamassa asukkaita askarruttaviin kysymyksiin. 
 
Tapahtumaan on Karhulan linja-autoasemalta maksuton linja-autokuljetus klo 12.30. Linja 20 kulkee bussireittiä Mussalon kautta kaupunkiin. Paluukyyti lähtee torilta klo 18.15 samaa reittiä. Kuljetuksen tarjoaa Jyrkilä Oy.
 
Tapahtumassa ovat mukana: A-klinikka Oy, Kotkan kaupunki, Kela, Kotka-Kymin seurakunta, Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, Kotkan Korttelikotiyhdistys ry, ELY-keskus, Ekami ja Rannikkopajat, TE-toimisto, Kakspy ry, Kymenlaakson Ensi- ja turvakoti-yhdistys ry, Kymsote, Kympe, Kotkan Kauppatie ry, Leader Sepra, Kymenlaakson Jäte, Sotek-säätiö, MLL Kymen piiri ja Kotkan osasto, Ohjaamo, Liikenneturva, SPR, Jyrkilä Oy ja Kymen Keittiömestarit.