Hyppää sivun sisältöön Hyppää sivuston valikkoon

Keväällä suuren suosion saanut Piste laihdutuskuureille -verkkovalmennus alkaa taas elokuussa - vielä ehdit mukaan

15.8.2019

Kymsotessa alkaa 29. elokuuta PISTE LAIHDUTUSKUUREILLE -verkkovalmennus, jonka ilmoittautuminen on käynnissä tämän viikon loppuun asti. Valmennus toteutetaan monimuotoisena verkkoluentojen, 80/20 Ruokavaliokirjan ja See How You Eat Coach -sovelluksen avulla. Valmennuksen sisällöstä vastaa laillistettu ravitsemusterapeutti Marika Venäläinen, jolla on kymmenen vuoden kokemus työikäisen väestön kanssa työskentelystä. Valmennukseen osallistuvien tukena on myös See How You Eat -konseptin kehittäjä Mia Karlsson, joka vastaa valmennuksen käytännön järjestelyistä ja auttaa mobiilisovellukseen liittyvissä kysymyksissä.
 
PISTE LAIHDUTUSKUUREILLE -verkkovalmennus sopii henkilöille, jotka kokevat haasteita ruokailussa, kamppailevat painon kanssa, tunnistavat itsessään tunnesyömistä ja haluavat oppia tasapainoisen suhteen ruokaan ja saada tukea syömistapojen muuttamiseen. Valmennus sisältää laadukasta asiantuntijamateriaalia, muun muassa ravitsemusterapeutin valmennusvideoita neljälle viikolle, sekä tehtäviä, jotka auttavat tekemään oivalluksia omaan tilanteeseen liittyen. Valmennuksen aikana on mahdollista kysyä neuvoa ja saada palautetta ja tukea syömisten seurantaan laillistetulta ravitsemusterapeutilta.
 
PISTE LAIHDUTUSKUUREILLE -valmennus on järjestetty Kymenlaaksossa jo kahdesti. Keväällä järjestettyyn valmennukseen osallistui reilu 200 henkilöä. Asiakkailta saatujen positiivisten palautteiden ja kokemusten myötä valmennus haluttiin järjestää uudestaan, sillä reilu 80 % osallistuneista vastasi palautteeseen suosittelevansa valmennusta muille.
 
Asiakkailta saadun palautteen mukaan valmennus vaikutti oman ravinto-osaamisen kehittymiseen, käytännön muutoksiin syömistavoissa sekä omaan hyvinvoinnin kokemukseen.
– Pohjautuen aikaisempiin kokemuksiin uskomme vahvasti monimuotovalmennuksen vaikuttavuuteen, sillä ihmiset oppivat hyvin eri tavalla. Lisäksi pysyvän muutoksen aikaansaaminen vaatii henkilökohtaisia ahaa-elämyksiä, eikä niitä synny ilman riittävää kokemuspintaa. On esimerkiksi eri asia tietää, että kasviksia pitää syödä kuin oikeasti syödä niitä, Karlsson ja Venäläinen sanovat.
– Ihmiset saavat monesta eri lähteestä tietoa kasvisten syömisen lisäämisen vaikutuksista esimerkiksi painonhallintaan. Kun tämän lisäksi valmennuksessa käytössä oleva sovelluskin antaa huonot pisteet, jos annoksesta puuttuvat kasvikset ja pastaa on liikaa, on todennäköisempää, että kasvisten syömistä lähtee lisäämään ja pastan määrää kohtuullistamaan. Kun valmennukseen osallistuva kokeilee muutosta, hän huomaa käytännössä eron muun muassa energiatasoissa ja painonhallinnassa. Tämän kaltaisen kokemuspohjaisen oppiprosessin kautta syntyy voimakas ahaa-elämys, jolla on pysyvä pohja.
 
Verkkovalmennukseen voi osallistua oman aikataulun mukaan.
– Livetapaamisissa aikataulut voivat olla osallistujille hankalia. Verkkovalmennuksessa asiat voi tehdä oman aikataulun ehdoilla joustavasti. Verkkovalmennuksessa silti kaikkiin itseään askarruttaviin kysymyksiin saa vastauksen, Mia Karlsson ja Marika Venäläinen kertovat.

Kuinka pääsen mukaan valmennukseen?

Valmennukseen ilmoittaudutaan 18.8. mennessä sivulla www.seehowyoueat.fi/kymsote. Ilmoittautuessaan valmennukseen osallistuja sitoutuu 10 €:n omavastuumaksuun, jonka Kymsote laskuttaa osallistujilta myöhemmin. Valmennuksessa käytettävä See How You Eat Coach -sovellus on ladattavissa Android- ja iPhone-älypuhelimiin. Verkkosisältöjä voi seurata myös tietokoneelta.