Hyppää sivun sisältöön Hyppää sivuston valikkoon

Suomen supernanny Pia Penttalan mukaan monessa perheessä haastavaa on löytää perheelle yhteistä aikaa

15.8.2019

Suomen supernanny, erityistason psykoterapeutti ja yli 20 vuoden työuran lastensuojelualalla tehnyt Pia Penttala jakaa vinkkejä ruuhkavuosien supersankareille Karhuvuoren koululla 28. elokuuta.

Pia Penttalan mukaan monissa suomalaisperheissä haasteena on löytää perheelle säännöllistä yhteistä aikaa.
– Muuttuvan ja kokemushaluisen yhteiskunnan haasteet aiheuttavat painetta niin työ- kuin kouluelämässäkin. Jos hengähdystauot ja rentouttava yhdessäolo perheen kanssa häiriintyvät, perheen yhteys pääsee katkeamaan, Penttala sanoo.
 
Lomalta paluun jälkeen Penttala suosittelee palaamaan rutiineihin, jotka helpottavat arjen toimintoja.
– Rutiineihin palaaminen on ensisijaisen tärkeää, kun lomalla on eletty erilaista arkea. Loman ja arjen erottaminen toisistaan on tärkeää - niissä kuuluukin olla eroavuuksia. 
Perheessä on hyvä sopia yhteisesti tulevan syksyn rutiineista. Vastuita, velvollisuuksia ja oikeuksia tarkennetaan lasten ikätason mukaan. 
– Vanhempien tehtävä on huolehtia, että yhteisissä sopimuksissa pysytään, Penttala muistuttaa.
 
Luennon järjestävät Kymsote ja Kotkan kaupunki. Tilaisuudessa Kotkan kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjaaja vastaa vanhempien kysymyksiin. Lisäksi lapsiperheille suunnattuja palveluja esittelevät Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri, Kotka-Kymin seurakunta ja Kymenlaakson ensi- ja turvakotiyhdistys. Luennon ajaksi on järjestetty lastenhoito. Luento on osa Mielessä tuulee -mielen hyvinvoinnin viikkoa, joka järjestetään Kotkassa toista kertaa, tänä vuonna 24.-31.8.2019. Viikon aikana eri puolilla Kotkaa järjestetään mielen hyvinvointia edistäviä, pääosin maksuttomia tapahtumia. 
 

Ruuhkavuosien supersankareille ke 28.8. klo 17.30-19 Karhuvuoren koulu, Tarinatie 1.
Tule kuuntelemaan Suomen supernannyn vinkit perhearkeen. Vetäjänä TV:stä tuttu supernanny Pia Penttala. Tilaisuus on maksuton ja tilaisuuden ajaksi on järjestetty lastenhoito.