Hyppää sivun sisältöön Hyppää sivuston valikkoon

Miehikkälän ja Virolahden lasten ja nuorten oikomishoidon hammashoitola muuttuu 1.1.2020 alkaen

16.12.2019

Miehikkälän ja Virolahden lasten ja nuorten oikomishoito järjestetään 1.1.2020 alkaen Haminan hammashoitolassa (Isoympyräkatu 13, Hamina). Hoidosta vastaavat oikomishoidon erikoishammaslääkäri ja oikomishoitoon perehtynyt terveyskeskushammaslääkäri, yhteistyössä on mukana myös suuhygienisti ja hammashoitaja.

Oikomishoidon yhteydessä tarvittavaa muuta hoitoa kuten harjausopetusta ja hampaiden poistot voidaan toteuttaa myös Miehikkälän ja Virolahden hammashoitoloissa oikojahammaslääkärin suunnitelman mukaisesti. Kaikille Virolahden ja Miehikkälän kolmasluokkalaisille koululaisille tehtävä oikomishoidon tarpeen arviointi toteutetaan Virolahden hammashoitolassa (Itätie 13, Virolahti).

Vanhemmat voivat hakea matkakorvausta lapsen kuljettamisesta Kymsoten suun terveydenhuollolta. Korvausta voi hakea niin kolmasluokkalaisten hoidon tarpeen arviointikäynnistä kuin muistakin oikomishoidon käynneistä. Korvaus maksetaan matkoista koululta hammashoitolaan. Tarkemmat ohjeet matkakorvauksen hakemiseen saa hammashoitolasta. Oikomishoitoon liittyvistä käynneistä maksetaan matkakorvausta. Matkakorvauksia voi hakea myös KELA:sta (ohjeet ja lomakkeet: www.kela.fi).