Matalan kynnyksen päihdetoiminnan kuntouttava ryhmä aloittaa Ratamokeskuksessa elokuussa

4.8.2022

Matalan kynnyksen päihdetoiminnan ryhmä Matkalla muutokseen aloittaa kokoontumiset 29.8.2022 Kouvolassa Ratamokeskuksessa. Kyseessä on kuntouttava ryhmä henkilöille, jolla on halua, tavoitteita ja toiveita saada päihteiden käyttönsä hallintaan. Päihdeasiakkaille suunnattu ryhmä on osa perusterveydenhuollon mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittyvää matalan kynnyksen toimintaa ja palvelutarjonnan lisäämistä. Ryhmän tavoitteena on lisätä ymmärrystä riippuvuusongelmaan ja siitä toipumiseen.

Ryhmä kokoontuu Ratamokeskuksessa 4 viikon ajan maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12 - 14. Ryhmään otetaan 6 osallistujaa. Seuraavan ryhmän on tarkoitus aloittaa edellisen ryhmän päätyttyä, mikäli ilmoittautuneita ryhmiin löytyy. Syksyn aikana on tavoitteena vetää kolme vastaavaa ryhmää.

Matalan kynnyksen päihdetoimintaa kehitetään

Matalan kynnyksen päihdetoimintaa kehitetään Kymsotessa. Alueellisen hyvinvointikertomuksen pohjalta Kymenlaaksossa pyritään lisäämään ehkäisevää mielenterveys- ja päihdetyötä sekä kehittämään matalan kynnyksen toimintoja ja parantamaan palvelujen saatavuutta.

”Tavoitteena on tarjota ryhmämuotoista palvelua ennen hoidontarpeen kasvua asiakkaille, jotka kokevat ryhmätoiminnan itselleen sopivaksi vaihtoehdoksi. Ryhmätoiminnalla voidaan myös vähentää raskaita hoitomuotoja kuten laitosvieroituksia. Tarkoituksena on saada yhteinen ryhmätoimintomalli koko Kymenlaakson alueelle”, kertoo projektityöntekijä Jaana Kanervo Kymsotesta.

Ryhmä on maksuton eikä siihen tarvitse lähetettä. Ryhmään hakeutuvat haastatellaan ennen ryhmän alkua. Asiakas voi ilmoittautua ryhmään itse täyttämällä lomakkeen, tai täyttää lomakkeen yhdessä ammattilaisen kanssa.

Ensimmäiseen ryhmään ilmoittautuminen päättyy 14.8.2022. Ryhmään voi ilmoittautua hakulomakkeella.

Lisätietoja ​​​​saat ryhmänohjaajilta arkisin, s-posti: matkallamuutokseen@kymsote.fi

Täytetyn hakulomakkeen voi lähettää salatulla sähköpostilla ryhmän ohjaajille matkallamuutokseen@kymsote.fi

tai postitse:
Kirjaamo / Kuntouttava ryhmä Matkalla muutokseen
Kotkantie 41
48210 Kotka