Hyppää sivun sisältöön Hyppää sivuston valikkoon

Lastenvalvojien palvelut uudistuvat

9.3.2020

Perheoikeudellisten palveluiden ohjaus-, neuvonta- ja ajanvarausnumero 040 6323011 avautuu 9.3.2020

Perheoikeudellisissa palveluissa alkaa 9.3.2020 keskitetty ohjaus-, neuvonta- ja ajanvarauspalvelu. Palvelu on avoinna maanantaista keskiviikkoon klo 9 – 12 puhelinnumerossa 040 6323 011. Numeroon ei voi jättää tekstiviestejä. Asiakasneuvonta palvelee koko Kymsoten alueella.

Perheoikeudelliset palvelut ovat lasta koskevia yksityisoikeudellisia sopimus- ja selvitysasioita. Tällaisia ovat mm. eroa harkitseville tai eronneille tarkoitettu ohjaus, neuvonta ja keskusteluapu. Yleisimmin asiat liittyvät elatusapuun ja huolto- ja tapaamissopimuksiin. Lapsen huoltoon, asumiseen, elatukseen ja tapaamiseen liittyvien neuvotteluiden ja sopimusten lisäksi perheoikeudellisiin palveluihin kuuluu mm. isyyden selvittäminen, olosuhdeselvitykset oikeuslaitokselle ja adoptioneuvonta.

Palvelun käynnistyessä 9.3.2020 lastenvalvojien suorat puhelinnumerot puhelinaikoineen loppuvat. Asiakkaiden yhteydenotot ohjataan uuteen palvelunumeroon. Kymsoten alueella on käytössä yksi yhteinen numero. Keskitetyn numeron avulla voidaan asiakkaille tarjota laajemmat puhelinsoittoajat.

Perheoikeudellisissa palveluissa on tällä hetkellä ollut ruuhkaa, jonotusaika on sopimusasioissa vähintään neljä kuukautta. Kaikki sopimusasiat tehdään ajanvarauksella, pääsääntöisesti neuvottelut edellyttävät molempien vanhempien läsnäoloa lastenvalvojan luona.