Hyppää sivun sisältöön Hyppää sivuston valikkoon

Kymsoten eAsiointi tutuksi teemaviikolla 10.–14.2.

6.2.2020

Terveysasemilla ja terveys- ja hyvinvointipisteissä opastetaan käytännönläheisesti sähköiseen asiointiin. 

Kymsoten eAsiointia eli sotepalveluiden sähköistä asiointia esitellään asiakkaille teemaviikolla 10.–14.2. Opastusta on tarjolla terveysasemilla sekä terveys- ja hyvinvointipisteissä. Asiakas saa käytännön tason opastusta, kun hänellä on oma laite kuten tabletti, älypuhelin tai tietokone mukanaan.
Teemaviikko on suunnattu kaikille Kymsoten palveluiden käyttäjille. Sähköisen asioinnin palvelut löytyvät täältä.

Kymsoten sähköisen asioinnin teemaviikko näkyy terveysasemilla ja terveys- ja hyvinvointipisteissä eri puolilla Kymenlaaksoa. Tarkemmat tiedot opastuspaikoista ja -ajoista löytyvät tämän tiedotteen lopusta.

– Teemaviikko on suunnattu kaikille Kymsoten palveluiden käyttäjille, jotta tulisi tutuksi, mitä kaikkea meillä voi tällä hetkellä hoitaa sähköisesti, kertoo kehittämiskoordinaattori Heidi Mäkinen Kymsotesta.
– Terveystoimipisteissä opastus tapahtuu asiakkaan omilla laitteilla ja tunnistautumisvälineillä. Näin voimme neuvoa parhaiten, kuinka asiointi onnistuu. Paikan päälle voi tulla myös keskustelemaan sähköisistä palveluista ja saada ohjausta yleisellä tasolla.

Asiakkaalle sähköiset palvelut mahdollistavat sen, että jokainen voi asioida itselle sopivana ajankohtana ja jonottamatta. Kymsoten eAsiointi on ajasta ja paikasta riippumaton, tietoturvallinen ja kiireettömien asioiden hoitoon sopiva asiointikanava. 
Kymsoten sähköisestä asioinnista löytyy palveluita, jotka edellyttävät ns. vahvaa tunnistautumista. Tarjolla olevia palveluita on mm. ajanvaraus: Asiakas voi varata, siirtää ja perua aikoja sekä tarkistaa kaikki voimassa olevat ajanvaraukset. Kaikki ajat eivät ole vielä vapaasti varattavissa eli asiakas ei voi varata suoraan itselleen esimerkiksi lääkärin ja suun terveydenhuollon aikoja.
Sähköisten lomakkeiden ja viestien kautta voi ottaa kiireettömissä asioissa yhteyttä esimerkiksi terveysasemaan tai omaan hoitopaikkaan erikoissairaanhoidon poliklinikalle. Verkkosivuilla voi myös mm. antaa palautetta ja asioida Omakanta-palvelussa, josta löytyvät verikoetulokset, reseptien uusinnat ja yhteenvedot käynneistä. Kaikki nämä hoituvat niin, ettei asiakkaan tarvitse soittaa asiasta mihinkään.

Sähköisiä sotepalveluita tulee koko ajan lisää. Miten opastaisit henkilöä, joka tutustuu ensimmäistä kertaa Kymsoten eAsiointiin?
– Hyvä tapa aloittaa on esimerkiksi se, että kirjautuu palveluun, hyväksyy asiointisopimukset ja täydentää yhteystiedot. Tämän jälkeen tiedot ovat valmiina, kun palvelua tarvitsee, vinkkaa Kymsoten sähköisen asioinnin kehittämispäällikkö Carita Vanhala.
Kymsoten asiakkaista noin 24,5 prosenttia on tehnyt sähköisen asioinnin sopimuksen (vuoden 2019 loppuun mennessä). Määrä on tuplaantunut vuoden 2019 aikana ja kasvaa yhä noin 1000–1500 asukkaalla kuukaudessa.
– Kehitämme Kymsotessa koko ajan sähköisiä palveluita, joilla voimme monin tavoin tukea ja sujuvoittaa asiakkaan hoito- ja asiakaspolkuja. Olemme mukana ottamassa käyttöön mm. uusia kansallisia digitaalisia ratkaisuja. Tällaisia on esimerkiksi keväällä alkava Omaolo-palvelu, johon kuuluu sähköisiä oirekyselyjä, Carita Vanhala kertoo.

Sähköisen asioinnin teemaviikon opastusajat yksiköittäin ajalla 10.–14.2.2020:

KOTKA JA HAMINA TERVEYSASEMAT ma-pe klo 10–13

KOUVOLA (pl. Marjoniemi)
Katajaharjun terveysasema:
Ma 10.2 klo 10–13
Ti 11.2– to 13.2 klo 10 –13
Pe 14.2 klo 10–13
Keltakankaan terveysasema:
Keltakankaalla ma, ti ja pe klo 10–13
Valkealan terveysasema:
Maanantai ja tiistai klo 10–13
ke-pe klo 10–13
Elimäen terveysasema:
Tiistai ja keskiviikko klo 10–13
Korian terveysasema:
Tiistai ja keskiviikko klo 10–13
Jaalan terveysasema:
opastetaan tarvittaessa

HAMINAN TERVEYS- JA HYVINVOINTIPISTE
Linnoitus Puistokatu 1
Tiistai kello 10-13
Torstaina kello 12-15
Perjantaina kello 9-10

KARHULAN TERVEYS- JA HYVINVOINTIPISTE
Luotsi Karhulantie 30
Maanantaina kello 10-13
Keskiviikkona kello 10-13

KOTKAN TERVEYS- JA HYVINVOINTIPISTE
Loiste Kirkkokatu 24
Ma-to kello 10-13
Perjantaina kello 9-10

KOUVOLAN TERVEYS- JA HYVINVOINTIPISTE
Virtaamo Kouvolankatu 15
Ma-to kello 10¬–13
Perjantaina 9¬–10