Hyppää sivun sisältöön Hyppää sivuston valikkoon

Kymsote järjestää asiakas- ja potilasturvallisuusviikon 14.-18.9.2020

11.8.2020

Me Kymsotessa haluamme nostaa 14.-18.9.2020 väliseksi ajaksi esille asiakas- ja potilasturvallisuuden eteen päivittäin tekemämme työn. Teemaviikko on kohdennettu niin kuntalaisille, asiakkaille, potilaille, omaisille kuin ammattihenkilöille. Asiakas- ja potilasturvallisuuden huomiointi sisältyy kaikkeen toimintaamme ja ohjelman sisältö on suunniteltu monista tärkeänä pitämistämme aiheista yhdessä ammattilaisten ja asiantuntijoiden kanssa.

Teemaviikkomme on sijoitettu WHO:n Maailman potilasturvallisuuspäivän 17.9.2020 ympärille. WHO puhuu potilasturvallisuudesta ja terveydenhuollosta, mutta meillä sillä tarkoitetaan asiakas- ja potilasturvallisuutta sosiaali- ja terveydenhuollossa.

WHO:n yleistavoitteena on parantaa maailmanlaajuisesti ymmärrystä potilasturvallisuudesta, lisätä kansalaisten sitoutumista terveydenhuollon turvallisuuteen ja edistää maailmanlaajuisia toimia potilasturvallisuuden parantamiseksi ja potilaiden haittojen vähentämiseksi. Päivän alkuperä perustuu lääketieteen perusperiaatteeseen -No Harm -älä tee haittaa. Oranssi on potilasturvallisuuspäivän virallinen väri ja se symboloi potilaan keskeistä roolia.

WHO:n vuoden 2020 teema on "Puhu terveydenhuollon työntekijöiden turvallisuuden puolesta". Tarkoituksena on korostaa terveydenhuollon työntekijöiden turvallisuutta osana potilasturvallisuutta.

COVID-19-pandemia on tuonut esiin valtavat haasteet, joita terveydenhuollon työntekijät maailmanlaajuisesti kohtaavat tällä hetkellä. Työskentely stressaavassa ympäristössä lisää työntekijöiden turvallisuusriskejä. Työntekijät kohtaavat niin lisääntynyttä infektioiden, väkivallan, onnettomuuksien kuin sairauden ja kuoleman riskiä.

Osaava, ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilöstö on kriittisen tärkeä turvallisen hoidon tarjoamiseksi potilaille.

Teemaviikon ohjelma on rakennettu niin kuntalaisille kuin ammattilaisille ja se tullaan julkaisemaan syyskuussa viikolla 37.