Kotkan Paimenportin eritasoliittymän rakennustyöt vaikuttavat saapumiseen Kymenlaakson keskussairaalaan

11.5.2021

Uudet liikennejärjestelyt otetaan käyttöön vaiheittain maanantain 10.5. ja keskiviikon 12.5. välisenä aikana, ja ne ovat voimassa vuoden 2021 loppuun saakka. Sairaalaan tulijoita pyydetään varautumaan viivästyksiin reiteillä ja varaamaan tavallista enemmän aikaa matkustamiseen.
 
Väyläviraston Valtatie 15 Paimenportin eritasoliittymä -hankkeen rakentamisen vuoksi Paimenportin rautatien ylittävä silta ja osa Hyväntuulentiestä suljetaan rakennustöiden ajaksi. Pohjoisesta päin tultaessa liikenne Hyväntuulentieltä katkaistaan Langinkoskentien kohdalta, ja liikenne ohjataan Metsolan risteyksen väliaikaisen kiertoliittymän kautta Kotkantielle. Hovinsaaren suuntaan mentäessä Hyväntuulentie on katkaistuna Paimenportin nykyiseen liikennevalo-ohjattuun liittymään asti. Liikennejärjestelyiden myötä nykyiset liikennevalot otetaan pois käytöstä. Hovinsaareen ja sieltä pois matkustavat ohjataan käyttämään opastettua reittiä Jylpyn ja Hietasen kautta.
 
Hyväntuulentien liikenne Langinkoskentien ja Paimenportin liittymän väliltä siirretään työnaikaiselle kiertoreitille tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 11. ̶ 12.5. Joukkoliikenne siirtyy käyttämään poikkeusreittejä jo tiistaiaamusta 11.5. lähtien. Liikennejärjestelyt vaikuttavat myös jalankulku- ja pyöräliikenteeseen ensi yöstä alkaen. Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan kiertämään rakennustyömaa käyttäen reittiä Liitulahdentie–Toukolantie–Paatelantie. Kymenlaakson keskussairaalan kohdalla radanpuoleinen jalankulun ja pyöräilyn väylä on pois käytöstä. Muutokset tulevat aiheuttamaan alueella ruuhkaa, joten sairaalaan saapujien toivotaan varaavan tavallista enemmän aikaa matkustamiseen sekä varovaisuutta liikkuessa muuttuneilla reiteillä. Etenkin Kotkantien liikenne tulee kasvamaan, koska se toimii suljettujen reittien kiertotienä.
 
 
Valtatie 15 Paimenportin eritasoliittymä -hankkeessa rakennetaan eritasoliittymä, joka tulee sujuvoittamaan liikennettä erityisesti Kymenlaakson keskussairaalan suuntaan. Seuraa hankkeen etenemistä Väyläviraston verkkosivuilta ja Facebookista.