Hyppää sivun sisältöön Hyppää sivuston valikkoon

Kymsoten Juha Oksaselle Vuoden päihdelääkäri -tunnustus

5.3.2020

Kymsotessa työskentelevä päihdelääkäri Juha Oksanen on valittu Vuoden päihdelääkäriksi.

Päihdelääketieteen yhdistyksen hallitus on valinnut Vuoden päihdelääkäriksi Juha Oksasen Kymenlaaksosta. Päihdelääketieteen yhdistyksen tunnustukset julkistettiin tänään Päihdelääketieteen päivien iltajuhlassa Helsingissä.

Päihdelääketieteen yhdistys kertoo tiedotteessaan tunnustuksen perusteluista: ”Juha on pitkänlinjan päihdelääkäri, joka omalla määrätietoisella toimintaotteellaan 2019 teki sen mistä muut vain puhuivat: hänen johdollaan Kotkassa hoidettiin kaikilta opioidikorvaushoidossa olevilta C-hepatiitti. Korvaushoitoklinikan jälkeen toimintaa laajennettiin terveysneuvontapisteiden asiakkaisiin eli tehtiin suunnitelmallista työtä viruksen hävittämiseksi huumeidenkäyttäjien keskuudessa.”

- Arvostan suuresti saamaani tunnustusta, koska se tulee nimenomaan oman alani kollegoilta, vertaisilta, jotka tuntevat työni. Tunnustus on paitsi minulle, myös koko Kymenlaaksossa työskentelevälle organisaatiolleni. Mikään uudistus ei onnistu, jos sitä ei mahdollisteta, makseta ja tehdä. Tunnustus hyvästä työstä kuuluu korvaushoitopoliklinikan henkilökunnalle, he oikeasti kohtaavat potilaat työssään. Kiitos kuuluu myös organisaatiossa ylöspäin: olen saanut luvan ja mahdollisuudet ja kannustusta tehdä uudistuksia, kiittelee Vuoden päihdelääkäri Juha Oksanen Kymsotesta.

Päihdelääketieteen yhdistys antaa tunnustuksia päihdetyötä tekevälle lääkärille sekä sairaanhoitajalle, työyhteisölle tai organisaatiolle. Tunnustukset julkistetaan vuosittaisilla Päihdelääketieteen päivillä. Valintakriteerejä ovat esimerkiksi ajankohtainen, merkittävä päihdehoidon kehittäminen paikallisella ja / tai yhteiskunnallisella tasolla yksin tai yhdessä muiden toimijoiden kanssa. (www.paly.fi)