Hyppää sivun sisältöön Hyppää sivuston valikkoon

Huhtikuussa Kymenlaaksossa laitetaan piste laihdutuskuureille

20.3.2019 

Kymsotessa alkaa 2. huhtikuuta PISTE LAIHDUTUSKUUREILLE -verkkovalmennus, jonka ilmoittautuminen on käynnissä maaliskuun loppuun asti. Valmennus toteutetaan monimuotoisena verkkoluentojen, 80/20 Ruokavaliokirjan ja See How You Eat Coach -sovelluksen avulla. Valmennuksen sisällöstä vastaa laillistettu ravitsemusterapeutti Marika Venäläinen, jolla on kymmenen vuoden kokemus työikäisen väestön kanssa työskentelystä. Valmennukseen osallistuvien tukena on myös See How You Eat -konseptin kehittäjä Mia Karlsson, joka vastaa valmennuksen käytännön järjestelyistä ja auttaa mobiilisovellukseen liittyvissä kysymyksissä.

PISTE LAIHDUTUSKUUREILLE -verkkovalmennus sopii henkilöille, jotka kokevat haasteita ruokailussa, kamppailevat painon kanssa, tunnistavat itsessään tunnesyömistä ja haluavat oppia tasapainoisen suhteen ruokaan ja saada tukea syömistapojen muuttamiseen. Valmennus sisältää laadukasta asiantuntijamateriaalia, muun muassa ravitsemusterapeutin valmennusvideoita neljälle viikolle, sekä tehtäviä, jotka auttavat tekemään oivalluksia omaan tilanteeseen liittyen. Valmennuksen aikana on mahdollista kysyä neuvoa ja saada palautetta ja tukea syömisten seurantaan laillistetulta ravitsemusterapeutilta.

PISTE LAIHDUTUSKUUREILLE -valmennus järjestettiin Kymenlaaksossa ensimmäisen kerran viime syksynä. Kotkan kaupungin järjestämään valmennukseen osallistui kaikkiaan reilu 100 henkilöä. Asiakkailta saatujen positiivisten palautteiden ja kokemusten myötä valmennus haluttiin järjestää uudestaan koko Kymenlaakson alueella.

– Saadut palautteet ylittivät odotuksemme. Saimme kiitosta laadukkaasta valmennuksesta, 80/20 Ruokavaliotyökirjasta ja See How You Eat Coach -sovelluksesta. Erityisen pidettyjä olivat ravitsemusterapeuttimme Marika Venäläisen sydämelliset ja asiantuntevat luennot, sanoo See How You Eat -konseptin kehittäjä Mia Karlsson.

Asiakkailta saadun palautteen mukaan valmennus vaikutti oman ravinto-osaamisen kehittymiseen, käytännön muutoksiin syömistavoissa sekä omaan hyvinvoinnin kokemukseen.

– Pohjautuen aikaisempiin kokemuksiin uskomme vahvasti monimuotovalmennuksen vaikuttavuuteen, sillä ihmiset oppivat hyvin eri tavalla. Lisäksi pysyvän muutoksen aikaansaaminen vaatii henkilökohtaisia ahaa-elämyksiä, eikä niitä synny ilman riittävää kokemuspintaa. On esimerkiksi eri asia tietää, että kasviksia pitää syödä kuin oikeasti syödä niitä, Karlsson ja Venäläinen sanovat.

– Ihmiset saavat monesta eri lähteestä tietoa kasvisten syömisen lisäämisen vaikutuksista esimerkiksi painonhallintaan. Kun tämän lisäksi valmennuksessa käytössä oleva sovelluskin antaa huonot pisteet, jos annoksesta puuttuvat kasvikset ja pastaa on liikaa, on todennäköisempää, että kasvisten syömistä lähtee lisäämään ja pastan määrää kohtuullistamaan. Kun valmennukseen osallistuva kokeilee muutosta, hän huomaa käytännössä eron muun muassa energiatasoissa ja painonhallinnassa. Tämän kaltaisen kokemuspohjaisen oppiprosessin kautta syntyy voimakas ahaa-elämys, jolla on pysyvä pohja.

Verkkovalmennukseen voi osallistua oman aikataulun mukaan.
– Livetapaamisissa aikataulut voivat olla osallistujille hankalia. Verkkovalmennuksessa asiat voi tehdä oman aikataulun ehdoilla joustavasti. Verkkovalmennuksessa silti kaikkiin itseään askarruttaviin kysymyksiin saa vastauksen, Mia Karlsson ja Marika Venäläinen kertovat.

Kuinka pääsen mukaan valmennukseen?

Valmennukseen pääsee mukaan ilmoittautumalla 31.3. mennessä sähköpostilla: kymsote@seehowyoueat.fi. Samasta osoitteesta voi kysyä myös lisätietoja valmennuksesta. Lisätiedot toimitetaan sähköpostilla ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkoja on rajoitetusti.

Ilmoittautuessaan valmennukseen osallistuja sitoutuu 10 €:n omavastuumaksuun, jonka Kymsote laskuttaa osallistujilta myöhemmin. (Valmennuskokonaisuuden arvo on 297 €.) Valmennuksessa käytettävä See How You Eat Coach -sovellus on ladattavissa Android- ja iPhone-älypuhelimiin. Verkkosisältöjä voi seurata myös tietokoneelta.