Hammashoitoloiden toimintaan on tulossa uudistuksia syksyn aikana

11.9.2019

Marjoniemen ja Kuusankosken hammashoitoloissa otetaan syksyllä käyttöön itseilmoittautumisautomaatit. Sähköisen asioinnin kautta Kymsoten asiakkaat pääsevät näkemään heille varattuja vastaanottoaikoja ja asiointipalvelun kautta suun terveydenhuollon asiakkaat pääsevät myös perumaan aikoja.

Itseilmoittautumisautomaatteja tulossa Kouvolan hammashoitoloihin

Syys-lokakuun aikana Marjoniemen ja Kuusankosken hammashoitoloissa otetaan käyttöön itseilmoittautumisautomaatit. Samalla Keltakankaan automaatti uusitaan. Asiakkaat ilmoittautuvat automaatilla lukemalla viivakoodin Kelakortista tai ajokortista tai näppäilemällä henkilötunnuksen. Myös koululaisten toivotaan käyttävän automaattia.
 
Ilmoittautumisen jälkeen asiakkaalle tulostuu käyntinumero ja paikka, mihin siirtyä odottamaan sisään kutsua. Huoneeseen kutsutaan tulosteessa olevalla käyntinumerolla. Käyntinumero ja huoneen numero tulevat näkyviin infonäytölle. 
 
Marjoniemen hammashoitolan automaatti sijaitsee hammashoitolan odotusaulassa 2. kerroksessa. Marjoniemen terveysaseman hammasröntgenkuvauksiin tulevat ilmoittautuvat terveysaseman pääoven ilmoittautumisautomaatilla 1. kerroksessa.

Sähköisen asioinnin kautta asiakas voi nähdä omat ajanvaraustiedot ja perua hammashoitoaikoja

Elokuun alusta alkaen Kymsoten asiakkaat ovat pystyneet tarkistamaan kaikki heille varatut vastaanotto- ja soittoajat Kymsoten sähköisen asioinnin palvelussa. Palvelussa näkyvät sekä asiakkaan itsensä varaamat ajat, että ammattilaisen hänelle varaamat ajat. 
 
Suun terveydenhuollon asiakkaat pystyvät myös perumaan sähköisen asioinnin kautta tavanomaisimpia hammashoitoaikoja, kuten esimerkiksi tarkastusaikoja tai vastaanottoaikoja hammaslääkärille ja suuhygienistille, mutta eivät esimerkiksi oikomishoidon aikoja. Aikoja ei voi siirtää tai varata sähköisen palvelun kautta, vaan uusi aika on varattava soittamalla ajanvaraukseen. Kouvolan hammashoitoloiden ajanvarausnumero on 020 615 1008. Muihin Kymsoten palveluihin vastaanottoajan perumismahdollisuus otetaan käyttöön asteittain.
 
Sähköiseen asiointipalveluun kirjaudutaan vahvaa tunnistautumista käyttäen. Sähköiseen asiointipalveluun pääsee Kymsoten verkkosivujen etusivun kautta. Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä asiakkaan tulee hyväksyä käyttösopimukset. Kirjauduttuaan sähköiseen asiointipalveluun asiakkaan ajanvarausten tiedot löytyvät Ajanvaraus-välilehden kautta.
 
Sähköinen asiointi ei ole mahdollista, jos henkilöllä on voimassa oleva turvakielto väestörekisterissä. Lisätietoa turvakiellosta maistraatin sivuilla.