Ammattilaisille

Varmennepalveluiden puhelinajat ovat maanantaista perjantaihin kello 9-10 ja 13-14

p. 044 223 1984 Kotka
p. 044 269 1585 Kouvola

Varaa aika RA-palvelupisteeseen

Kotkan varmennepiste

Osoite: Kymenlaakson keskussairaala, Kotkantie 41, 48210 Kotka (3. kerros)

Joulunajan toiminta 2022
Kotkan RA-piste suljettu 22.-26.12.2022.

Kouvolan varmennepiste

Osoite: Ruskeasuonkatu 3, 45100 Kouvola (Ratamokeskus)

Joulunajan toiminta 2022
Kouvolan RA-piste suljettu 22.-26.12.2022

Yksityisten varmennekortin tilaamisen ohjeet ja hinnasto, sekä tietojen ja tietojärjestelmien käyttö- ja salassapitositoumus löytyvät oheisista liitetiedostoista.

TIEDOTE: Varmennekortin jälkitunnistusmahdollisuus poistuu 3.1.2022

Ammattihenkilöillä on ollut mahdollisuus kortin jälkitunnistautumiseen. Eli kortin on saanut tilattua ja tunnistaminen on tehty kortin haun yhteydessä. 

Digi- ja Väestötietovirasto poistaa mahdollisuuden jälkitunnistukseen korttien tilaamisen yhteydessä 3.1.2022 lähtien. Korttia ei ole mahdollista tilata ilman Digi- ja Väestötietoviraston määrittelemää tunnistamisasiakirjaa.

3.1.2022 alkaen tulee kaikilla olla varmennekorttia tilatessa mukana voimassaoleva, oikealla nimellä oleva tunnistamisasiakirja. Varmennekorttipisteellä asioidessa on AINA oltava mukana voimassaoleva passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Ajokortti EI kelpaa. Miksi ajokortti ei kelpaa? Taustalla on vahvaa sähköistä tunnistamista ja sähköisiä luottamuspalveluja koskeva lainsäädäntömuutos (533/2016). Muutos perustuu siihen, ettei ajokortti ole virallinen todistus henkilöllisyydestä, vaan todistus ajo-oikeudesta. Nimenmuutosttilanteissa mukana tulee olla voimassa oleva passi vanhalla nimellä ja maistraatin alkuperäinen todistus nimenmuutoksesta. Tämä jää varmennekorttipisteelle, kopio ei kelpaa. Tai uusi passi uudella nimellä. Ilman näitä varmennekorttipisteellä ei voida korttitilausta laittaa alkuun. Kyseinen ohjeistus varmennekorttipisteille tulee Digi -ja väestötietovirastolta (DVV).

 

Yleisperehdytyksen verkkokurssi

Käytössämme on sähköinen yleisperehdytyksen verkkokurssi, joka on tarkoitettu ensisijaisesti uusille työntekijöille, mutta myös jo työssä olevalle henkilöstölle kertaukseksi. Verkkokurssin tarkoitus on auttaa uuttaa työntekijää perehtymään tulevaan organisaatioon ja työtehtävään. Verkkokurssi käsittää 4 osaa, joista ensimmäinen osa 1 on perehdytys rekrytointipäätöksen jälkeen ennen tehtävän vastaanottamista. Verkkokurssin ensimmäiseen osaan pääset täältä

Työsuhteen alussa saat opastuksen, miten pääset suorittamaan kurssin muut osat. Kurssin osat 2–4 suoritetaan SAP FaSussa.