Ammattilaisille

TIEDOTE: RA-pisteiden palvelut loppuvuonna 2021

Kotkan ja Kouvolan RA-pisteillä ei asiakaspalvelua 22.12.2021

VAIN puhelinpalvelu klo 9-10 ja 13-14.

Kotkan ja Kouvolan RA-pisteillä ei asiakaspalvelua eikä puhelinpalvelua 23.12 ja 31.12.2021.

Jos kortin toiminnassa ongelmia --> yhteys Helppi24

Akuuteissa varakortti tarpeissa auttavat varakorttipisteet. Sovi asiointiaika AINA etukäteen. Henkilöllisyyden todentamiseksi pitää mukana olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Ajokortti EI kelpaa.

KOKS asiakaspalvelupiste                p. 020 6335498
POKS päivystyksen sihteerit             p. 040 488 4977

Hyvää ja Rauhalista joulua kaikille: Riitta ja Sanna

------------------------------------------------------

Varmennepalveluiden puhelinajat ovat maanantaista perjantaihin kello 9-10 ja 13-14

p. 044 223 1984 Kotkan numero
p. 044 269 1585 Kouvolan numero

Ajan voit varata myös ositteesta www.vrk.ajapa.fi/th  

Kotkan Varmennepisteen osoite on:

KOKS 3 kerros
Kotkantie 41, 48210 Kotka

Kouvolan Varmennepisteen osoite on:

Marjoniementie 6 A, 1. kerros, 45100 Kouvola

Yksityisten varmennekortin tilaamisen ohjeet ja hinnasto, sekä tietojen ja tietojärjestelmien käyttö- ja salassapitositoumus löytyvät alla olevista liitetiedostoista.

Varaa aika RA-palvelupisteeseen

 

TIEDOTE: Varmennekortin jälkitunnistusmahdollisuus poistuu 3.1.2022

Ammattihenkilöillä on ollut mahdollisuus kortin jälkitunnistautumiseen. Eli kortin on saanut tilattua ja tunnistaminen on tehty kortin haun yhteydessä. 

Digi- ja Väestötietovirasto poistaa mahdollisuuden jälkitunnistukseen korttien tilaamisen yhteydessä 3.1.2022 lähtien. Korttia ei ole mahdollista tilata ilman Digi- ja Väestötietoviraston määrittelemää tunnistamisasiakirjaa.

3.1.2022 alkaen tulee kaikilla olla varmennekorttia tilatessa mukana voimassaoleva, oikealla nimellä oleva tunnistamisasiakirja. Varmennekorttipisteellä asioidessa on AINA oltava mukana voimassaoleva passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Ajokortti EI kelpaa. (Miksi ajokortti ei kelpaa? Taustalla on vahvaa sähköistä tunnistamista ja sähköisiä luottamuspalveluja koskeva lainsäädäntömuutos (533/2016). Muutos perustuu siihen, ettei ajokortti ole virallinen todistus henkilöllisyydestä, vaan todistus ajo-oikeudesta.) Nimen muutos tilanteissa mukana tulee olla voimassa oleva passi vanhalla nimellä ja maistraatin alkuperäinen todistus nimenmuutoksesta. Tämä jää varmennekorttipisteelle, kopio ei kelpaa. Tai uusi passi uudella nimellä. Ilman näitä varmennekorttipisteellä ei voida korttitilausta laittaa alkuun. Kyseinen ohjeistus varmennekorttipisteille tulee Digi -ja väestötietovirastolta (DVV).

 

Kymsoten yleisperehdytyksen verkkokurssi

Kymsotessa on käytössä sähköinen yleisperehdytyksen verkkokurssi, joka on tarkoitettu ensisijaisesti uusille työntekijöille, mutta myös jo työssä olevalle henkilöstölle kertaukseksi. Verkkokurssin tarkoitus on auttaa uuttaa työntekijää perehtymään tulevaan organisaatioon ja työtehtävään. Verkkokurssi käsittää 4 osaa, joista ensimmäinen osa 1 on perehdytys rekrytointipäätöksen jälkeen ennen tehtävän vastaanottamista. Verkkokurssin ensimmäiseen osaan pääset täältä

Työsuhteen alussa saat opastuksen, miten pääset suorittamaan kurssin muut osat. Kurssin osat 2–4 suoritetaan PINJAssa.

Infektioiden torjuntaohjeet

Infektioiden torjuntaohjeet Carean verkkosivuilla