Verkkopuntari-valmennuksella tähdätään pysyvään elintapamuutokseen

Tiedote 1.9.2022

Kymsotessa alkoi kesäkuussa ensimmäinen vuoden kestävä Verkkopuntari-valmennus. Verkkopuntari on valmennusohjelma, jonka tavoitteena ovat pysyvä elintapamuutos ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Ryhmä on tarkoitettu 3065 -vuotiaille kymenlaaksolaisille, joilla on tarve tai halu elintapamuutokselle. Tapaamiset toteutetaan pääosin Teams-sovelluksen kautta.

”Vaikka ryhmään haettiin pääosin 30­­­­­65 -vuotiaita, yllättäen se on ollut suosittu myös 5060 -vuotiailla. Kesäkuun ryhmässä oli 30 ihmistä, ja jaoimme ryhmän kahtia. Pääosin ryhmä toimii Teamsin välityksellä, mutta mahdollisesti jatkossa on tulossa live-tapaamisiakin”, kertovat ryhmiä vetävät hyvinvointivalmentajat Oona Takala ja Heidi Vihervaara. Seuraava Verkkopuntari-valmennus on alkamassa syyskuussa.

Vuoden kestävä valmennusohjelma sisältää 12 viikon ohjatun vaiheen ja ylläpitovaiheen. Kaikki Verkkopuntari-valmennuksen aloittavat tekevät aluksi Omaolon Hyvinvointitarkastuksen, joka sisältää terveystarkastuksen, elämänlaatukyselyn ja suun terveyskyselyn. Valmennuksen alussa on mahdollisuus myös tavata hyvinvointivalmentaja vastaanotolla terveysasemalla tai etänä. Vastaanotolla keskustellaan nykytilanteestasi, tehdään mittauksia ja käydään läpi tavoitteitasi sekä valmennuksen keinoja. Valmennuksen ensimmäisen vaiheen (12 viikkoa) aikana on mahdollista saada myös henkilökohtaista ohjausta hyvinvointivalmentajalta.

Valmennuksen osallistujalta edellytetään omaa mobiililaitetta tai tietokonetta, jossa on kamera ja mikrofoni. Verkkopuntari -valmennus kestää noin vuoden ja on asiakkaalle maksuton.

Tavoitteena pysyvä elintapamuutos

Kesällä alkaneeseen Verkkopuntari-ryhmään osallistuva kouvolalainen Enni Toivanen huomasi ilmoituksen ryhmästä keväällä Facebookista. Aikaisemmin hän on jo kokeillut kaikenlaiset laihdutuskuurit, mutta aina kilot ovat tulleet takaisin.

”Nyt päätin tehdä kokonaan elämäntapamuutoksen. Olen myös ollut lonkkaleikkauksessa, eli liikkuminen on ollut hankalaa. Valmennus on tuonut rytmiä elämään”, Toivanen kertoo. Ryhmästä hän toivoo erityisesti vinkkejä ja tukea, miten päästä eteenpäin omassa tilanteessa. 

Lue koko artikkeli

Syksyn Verkkopuntari-ryhmä alkaa 26.9. ja ilmoittautuminen ryhmään 12.9. alkaen.
Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse:
hyvinvointivalmentajat@kymsote.fi