Hyppää sivun sisältöön Hyppää sivuston valikkoon

Kymenlaaksossa otetaan käyttöön uusi asiakas- ja potilastietojärjestelmä – reseptien uusiminen on pois käytöstä 4.1. saakka

3.12.2018

Kymsote aloittaa vuoden 2019 alussa ja samalla otetaan Kymenlaaksossa käyttöön yksi ja yhteinen potilas- ja asiakastietojärjestelmä. Tämä aiheuttaa katkon reseptien uusimiseen julkisen terveydenhuollon palveluissa vuodenvaihteessa.

Kymenlaakson kuntien, Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden sosiaali- ja terveystoiminnot samoin kuin nykyisen kuntayhtymä Carean toiminnot yhdistyvät Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsoteksi 1.1.2019. Kymsoten myötä otetaan käyttöön myös yksi ja yhteinen potilastietojärjestelmä.

Reseptien uusiminen onnistuu 4.1. jälkeen normaalisti

Potilastietojärjestelmän muutos vaikuttaa reseptien uusintaan: Uusintoja ei voida tehdä kuntien tai Carean terveydenhuollon palveluissa 21.12.2018 – 4.1.2019. 4.1.2019 jälkeen reseptien uusiminen onnistuu jälleen normaalisti. Reseptien uusintapyynnöt voi tehdä kuten aikaisemminkin, esimerkiksi Omakanta-palvelussa (www.kanta.fi/omakanta), terveysasemien puhelinajanvarauksessa tai apteekissa.

Mikäli reseptien uusinnasta on kysyttävää, kymenlaaksolaiset voivat olla yhteydessä omaan terveysasemaan tai muuhun omaan hoitavaan tahoon.