Perhekeskus kokoaa lapsiperheiden palvelut yhteen myös verkossa

Tiedote 28.5.2021

Perhekeskus kokoaa sateenvarjonsa alle lähes kaikki lapsiperheiden palvelut. Se on kokonaisuus, johon kuuluu useiden verkostojen toimijoita ja myös digitaalisia, perheille suunnattuja verkkopalveluja Kymsoten alueella.

Perhekeskus tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille yhtenäisen palvelukokonaisuuden, joka rakentuu yhteistyössä kuntien, järjestöjen ja seurakuntien kanssa. Perhekeskuksesta lapsiperhe saa tarvitsemansa palvelut helpommin ja yhdestä paikasta. Perhekeskus toimii verkostona tai yhteisissä tiloissa lähellä asiakasta. Kymenlaakso on jaettu yhdeksään perhekeskusalueeseen.

Perhekeskuskoordinaattorit kehittävät ja käynnistävät yhdessä verkoston kanssa alueilla tehtävää työtä. Tilasuunnitelman mukaisesti edetään kohti yhteisiä tiloja esimerkiksi sote-keskusten yhteyteen (kuten Haminassa), koulukeskusten yhteyteen (kuten Valkealassa) tai neuvoloiden yhteyteen.

-       Perhekeskus tarjoaa meille hyvät verkosto- ja yhteistyömahdollisuudet toiminnassa. Tavoitteena on yhdistää palvelut ja toimijat, ja tehdä yhdessä töitä lasten ja perheiden hyväksi, kertoo vastaava perhekeskuskoordinaattori Mari Nieminen Kymsotesta. Tätä kautta tavoitteena on varhaisempi, viiveetön, vaikuttava ja myös lyhytkestoisempi tuki perheille. Tästä on saatu jo hyviä kokemuksia Kymenlaaksossa.

Perhekeskus ja sen kehittäminen on Kymsotessa osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanketta 2020-2022.

Lue koko tiedote