Terveysasemien vastaanotot

TIEDOTE:

Infektiovastaanotot aloittivat toimintansa Kymenlaakson keskussairaalassa ja Marjoniemen terveysasemalla maanantaina 31.8.2020

Infektiovastaanotoilla hoidetaan hyvävointisia erilaisista infektio-oireista kärsiviä potilaita, joilla ei ole hengenahdistusta tai muita vakavia oireita. Uusista infektiovastaanotoista kerrotaan koronavirukseen keskittyvillä verkkosivuillamme https://korona.kymsote.fi/infektiovastaanotot/

Jos sinulla on koronaviruksen oireita, soita Kymsoten päivystysnumeroon.
Kymsoten päivystys
116 117

Yleistä tietoa koronaviruksesta arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Huom: palvelusta ei saa omaa terveyttä koskevaa neuvontaa tai päivystyksellistä apua.
Valtakunnallinen koronapuhelin
0295 535 535

Terveysasemapalvelut

Terveysasemilla on sairaanhoitajien ja lääkäreiden kiireellistä ja kiireetöntä vastaanottoa. Terveysasemilla annetaan pääasiassa yleislääkäritasoisia terveyden- ja sairaanhoitopalveluita. Ajanvarauspuhelinnumerot ja hoitajien yhteystiedot löytyvät yhteystiedoista kunkin terveysaseman kohdalta.

Asiakkaan soiton yhteydessä arvioidaan hoidontarve, annetaan terveyteen ja sairauteen liittyviä itsehoito-ohjeita ja varataan tarvittaessa vastaanottoaika lääkärille, sairaanhoitajalle tai fysioterapeutille. Tarvittaessa asiakasta ohjataan ottamaan yhteyttä oikeaan hoitopaikkaan. 

Näin soitat terveysasemalle

Soitettaessa terveysaseman puhelinpalveluun, kuuntele nauhoitteelta ohjeet tarkasti. Ensimmäisenä on valittava, minkä kunnan alueella haluaa asiaansa hoidettavan:

1. Hamina
2. Kotka
3. Kouvola
4. Virolahti - Miehikkälä

Seuraavana on valittava, mitä asiasi koskee:

1. Varatun ajan peruuttaminen
2. Kiireellinen asia
3. Muu asia, esimerkiksi laboratoriotulosten kysely, vastaanottoajan varaaminen
4.Rokotusajan varaaminen (linjavalinta avoinna vain kausirokotusten aikaan)

Palveluissamme on mahdollista jäädä linjalle odottamaan asiakaspalvelijan vapautumista. Osaan palveluista on mahdollisuus myös jättää takaisinsoittopyyntö. Huomioithan, että mikäli soittajan puhelinnumero on salainen, ei takaisinsoittopyyntöä voi jättää, vaan on odotettava linjalla asiakaspalvelijan vapautumista.

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestilinjalla numerossa: 050 902 4017.

Terveysasemien sähköinen ajanvaraus sairaanhoitajan vastaanotolle avautui 1.2.2021.

Hoitajan vastaanotolle voi varata ajan myös viereisen eAsiointi-linkin kautta mm. injektioihin, korvahuuhteluun, ompeleiden poistoon ja sairaslomatodistuksiin liittyvissä asioissa. 

Voit jättää sähköisen asioinnin kautta terveysasemalle yhteydenottopyynnön sinua askarruttavissa asioissa, johon vastaamme kolmen työpäivän sisällä yhteydenotosta. Yhteydenotto ei ole tarkoitettu kiireellisten asioiden eikä lääkärin ajanvarausasioiden hoitoon.

Reseptin voi uusia kanta-palvelun, apteekin tai terveysaseman kautta.

Terveysaseman vaihto

Asiakas voi vaihtaa terveysaseman tai hammashoitolan Kymsoten alueella tai Kymsoten ulkopuolelle alla olevalla vaihtolomakkeella.

Asiakkaalle

Ajanvaraus ja sähköinen asiointi

Toimipisteet

Kuulovammaisia palvelemme koko Kymenlaakson alueella tekstiviestilinjalla numerossa: 050 902 4017

Kymsoten terveysasemat kartalla