Terveysasemien vastaanotot

Terveysasemapalvelut

Terveysasemilla on sairaanhoitajien ja lääkäreiden kiireellistä ja kiireetöntä vastaanottoa. Terveysasemilla annetaan pääasiassa yleislääkäritasoisia terveyden- ja sairaanhoitopalveluita. Ajanvarauspuhelinnumero Kymsoten alueella on 05 220 2000 pois lukien Pyhtää, jonka ajanvarauspuhelinnumero on 05 220 2015. Hoitajien yhteystiedot ja ajanvarauksen peruutus -puhelinnumerot löytyvät yhteystiedoista kunkin terveysaseman kohdalta.

Asiakkaan soiton yhteydessä arvioidaan hoidontarve, annetaan terveyteen ja sairauteen liittyviä itsehoito-ohjeita ja varataan tarvittaessa vastaanottoaika lääkärille, sairaanhoitajalle tai fysioterapeutille. Tarvittaessa asiakasta ohjataan ottamaan yhteyttä oikeaan hoitopaikkaan.

Näin soitat terveysasemalle

Soita numeroon 05 220 2000. Kuuntele nauhoitteelta ohjeet tarkasti.

Ensin valitse numeronäppäintä 1–4 painamalla kunta, jossa haluat asioida:

  • Hamina: valitse 1
  • Kotka: valitse 2
  • Kouvola: valitse 3
  • Virolahti - Miehikkälä: valitse 4

Seuraavaksi valitse numeronäppäintä 1–4 painamalla, mitä asiasi koskee:

  • Varatun ajan peruuttaminen: valitse 1 (jätä ääniviesti)
  • Kiireellinen asia: valitse 2 (odota vapautuvaa asiakaspalvelijaa tai jätä takaisinsoittopyyntö)
  • Muu asia, esimerkiksi laboratoriotulosten kysely tai vastaanottoajan varaaminen: valitse 3 (odota vapautuvaa asiakaspalvelijaa tai jätä takaisinsoittopyyntö)
  • Rokotusajan varaaminen (linjavalinta avoinna koronarokotuksille ja kausirokotusten aikaan): valitse 4 (jätä takaisinsoittopyyntö)

Voit jättää takaisinsoittopyynnön arkisin klo 8–12. Nauhoite ohjeistaa, miten jätät takaisinsoittopyynnön. Valikossa 4 (rokotusajat) on käytössä ainoastaan takaisinsoitto klo 8–16.

Riittää, että jätät yhden takaisinsoittopyynnön – sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman pian. 

Huomioithan, että takaisinsoittopyyntöösi reagoidaan vain kahdesti: jos et vastaa ensimmäiseen puheluun, sinulle soitetaan uudestaan. Jos et vastaa toiseenkaan puheluun, sinulle ei enää soiteta ja sinun on jätettävä uusi takaisinsoittopyyntö.

Jos sinulla on salattu numero, et voi jättää takaisinsoittopyyntöä.

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestilinjalla numerossa: 050 902 4017.

Näin asioit terveysasemien sähköisissä palveluissa

Hyödynnä sähköisiä palvelujamme kiireettömissä asioissa aina kun mahdollista.

Varaa hoitajan vastaanotolle aika eAsioinnin kautta tästä vain injektioihin, korvahuuhteluun, ompeleiden poistoon ja sairauslomatodistuksiin liittyvissä asioissa.

Voit myös jättää eAsioinnin kautta terveysasemalle yhteydenottopyynnön sinua askarruttavissa asioissa, joihin vastaamme kolmen työpäivän sisällä yhteydenotosta. Yhteydenotto ei ole tarkoitettu kiireellisten asioiden eikä lääkärin ajanvarausasioiden hoitoon. eAsiointiin pääset painamalla tästä.

Reseptin voit uusia apteekin ja terveysasemien lisäksi myös Omakanta-palvelun kautta. Omakantaan pääset painamalla tästä.

Omaolo on sähköinen palvelu, jossa voit arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen ja hoito-ohjeet. Omaoloon pääset painamalla tästä.

Koronaan liittyvä asiointi

Kaiken koronavirukseen liittyvän tiedon löydät Kymsoten koronasivuilta: https://korona.kymsote.fi/

Infektiovastaanotot

Infektiovastaanotoilla hoidetaan hyvävointisia erilaisista infektio-oireista kärsiviä potilaita, joilla ei ole hengenahdistusta tai muita vakavia oireita. Uusista infektiovastaanotoista kerrotaan koronavirukseen keskittyvillä verkkosivuillamme https://korona.kymsote.fi/infektiovastaanotot/

Kun epäilet koronavirustartuntaa

Omaolossa voi tehdä koronavirusoirearvion: palvelu antaa toimintaohjeet ja tarvittaessa voi varata ajan koronavirustestiin tai infektiovastaanotolle. Koronavirustaudin osalta huoltaja voi asioida palvelussa alle 15-vuotiaan puolesta. Palvelu on saatavilla myös englanniksi. Omaoloon pääset painamalla tästä.

Koronabotissa voi tehdä oirekyselyn: palvelu antaa toimintaohjeet ja tarvittaessa voi varata ajan koronavirustestiin. Palvelussa huoltaja voi asioida alle 16-vuotiaan puolesta. Palvelu on saatavilla myös englanniksi ja ruotsiksi. Koronabottiin pääset painamalla tästä.

Jos et voi käyttää sähköisiä palveluita, ole yhteydessä päivystysapuun numeroon 116 117, joka ohjeistaa näytteenoton.

Infektiovastaanotot toimivat toistaiseksi Kymenlaakson keskussairaalassa ja Marjoniemen terveysasemalla ajanvarauksella.

Asiakkaalle

Ajanvaraus ja sähköinen asiointi

Toimipisteet

Kuulovammaisia palvelemme koko Kymenlaakson alueella tekstiviestilinjalla numerossa: 050 902 4017

Kymsoten terveysasemat kartalla