Terveysasemien vastaanotot

Terveysasemien sähköinen ajanvaraus sairaanhoitajan vastaanotolle avautuu 1.2.2021.

TIEDOTE:
Kymsoten terveysasemat ovat auki 3.8.2020 alkaen, lukuun ottamatta Korian ja Jaalan terveysasemia

Infektiovastaanotot aloittivat toimintansa Kymenlaakson keskussairaalassa ja Marjoniemen terveysasemalla maanantaina 31.8.

Infektiovastaanotoilla hoidetaan hyvävointisia erilaisista infektio-oireista kärsiviä potilaita, joilla ei ole hengenahdistusta tai muita vakavia oireita. Uusista infektiovastaanotoista kerrotaan koronavirukseen keskittyvillä verkkosivuillamme https://korona.kymsote.fi/infektiovastaanotot/

Jos sinulla on koronaviruksen oireita, soita Kymsoten päivystysnumeroon.
Kymsoten päivystys
116 117

Yleistä tietoa koronaviruksesta arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Huom: palvelusta ei saa omaa terveyttä koskevaa neuvontaa tai päivystyksellistä apua.
Valtakunnallinen koronapuhelin
0295 535 535

Terveysasemilla on sairaanhoitajien ja lääkäreiden kiireellistä ja kiireetöntä vastaanottoa. Terveysasemilla annetaan pääasiassa yleislääkäritasoisia terveyden- ja sairaanhoitopalveluita. Ajanvarauspuhelinnumerot ja hoitajien yhteystiedot löytyvät yhteystiedoista kunkin terveysaseman kohdalta.

Asiakkaan soiton yhteydessä arvioidaan hoidontarve, annetaan terveyteen ja sairauteen liittyviä itsehoito-ohjeita ja varataan tarvittaessa vastaanottoaika lääkärille, sairaanhoitajalle tai fysioterapeutille. Tarvittaessa asiakasta ohjataan ottamaan yhteyttä oikeaan hoitopaikkaan. 

Hoitajan vastaanotolle voi varata ajan myös viereisen eAsiointi-linkin kautta mm. injektioihin, korvahuuhteluun, ompeleiden poistoon ja sairaslomatodistuksiin liittyvissä asioissa. HUOM! vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi sähköinen ajanvaraus ei ole käytössä. Voit jättää sähköisen asioinnin kautta terveysasemalle yhteydenottopyynnön sinua askarruttavissa asioissa, johon vastaamme kolmen työpäivän sisällä yhteydenotosta. Yhteydenotto ei ole tarkoitettu kiireellisten asioiden eikä lääkärin ajanvarausasioiden hoitoon.

Reseptin voi uusia kanta-palvelun, apteekin tai terveysaseman kautta.

Terveysaseman vaihto

Asiakas voi vaihtaa terveysaseman tai hammashoitolan Kymsoten alueella tai Kymsoten ulkopuolelle alla olevalla vaihtolomakkeella.

Asiakkaalle

Ajanvaraus ja sähköinen asiointi

Toimipisteet