Terveysasemien vastaanotot

Tiedote 26.11.2021 Terveysasemien puhelinpalvelu on edelleen ruuhkautunut

Mikäli asia on kiireetön, pyydämme asiakkaita siirtämään soittoa myöhemmäksi.

Kiireellisissä asioissa asiakkaille on soitettu takaisin yleensä saman päivän aikana. Kiireettömissä asioissa viive takaisinsoitoissa on nyt noin viisi päivää.

Takaisinsoittoja asiakkaille tehdään ajoittain myös iltaisin ja viikonloppuisin. 

Pahoittelemme asiakkaille aiheutuvaa vaivaa.

Terveysasemapalvelut

Terveysasemilla on sairaanhoitajien ja lääkäreiden kiireellistä ja kiireetöntä vastaanottoa. Terveysasemilla annetaan pääasiassa yleislääkäritasoisia terveyden- ja sairaanhoitopalveluita.

Ajanvarauspuhelinnumero Kymsoten alueella Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa, Miehikkälässä ja Virolahdella on 05 220 2000. Pyhtään ajanvarauspuhelinnumero on 05 220 2015. Ajanvaraus on avoinna arkisin klo 8-16. Jos puheluun ei ole vastattu klo 16 mennessä, asiakkaita pyydetään soittamaan seuraavana päivänä uudestaan. Takaisinsoittopyynnön voi jättää arkisin klo 8-12. Hoitajien yhteystiedot löytyvät yhteystiedoista kunkin terveysaseman kohdalta.

Asiakkaan soiton yhteydessä arvioidaan hoidontarve, annetaan terveyteen ja sairauteen liittyviä itsehoito-ohjeita ja varataan tarvittaessa vastaanottoaika lääkärille, sairaanhoitajalle tai fysioterapeutille. Tarvittaessa asiakasta ohjataan ottamaan yhteyttä oikeaan hoitopaikkaan.

Laboratoriopalveluiden ajanvaraus

Laboratorioaikojen ajanvaraus tehdään HUSLAB:n kautta joko sähköisesti osoitteessa www.huslab.fi/ajanvaraus tai puhelimitse numerosta 09 471 86800 arkisin klo 7.30-15.30. Laboratoriossa voi asioida myös vuoronumerolla, poikkeuksena sokerirasitustutkimukset, joihin tulee aina varata aika.

Katso myös: Laboratorio ja näytteenotto

Näin soitat terveysasemalle

Soita numeroon 05 220 2000. Kuuntele nauhoitteelta ohjeet tarkasti.

Valitse numeronäppäintä 1–4 painamalla, mitä asiasi koskee:

  • Varatun ajan peruuttaminen: valitse 1 (jätä ääniviesti)
  • Kiireellinen asia: valitse 2 (odota vapautuvaa asiakaspalvelijaa tai jätä takaisinsoittopyyntö)
  • Muu asia, esimerkiksi laboratoriotulosten kysely tai vastaanottoajan varaaminen: valitse 3 (odota vapautuvaa asiakaspalvelijaa tai jätä takaisinsoittopyyntö)
  • Rokotusajan varaaminen (linjavalinta avoinna koronarokotusten ja kausirokotusten aikaan): valitse 4 (jätä takaisinsoittopyyntö)

Voit jättää takaisinsoittopyynnön arkisin klo 8–12. Nauhoite ohjeistaa, miten jätät takaisinsoittopyynnön. Valikossa 4 (rokotusajat) on käytössä ainoastaan takaisinsoitto klo 8–16.

Riittää, että jätät yhden takaisinsoittopyynnön – sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman pian. 

Huomioithan, että takaisinsoittopyyntöösi reagoidaan vain kahdesti: jos et vastaa ensimmäiseen puheluun, sinulle soitetaan uudestaan. Jos et vastaa toiseenkaan puheluun, sinulle ei enää soiteta ja sinun on jätettävä uusi takaisinsoittopyyntö.

Jos sinulla on salattu numero, et voi jättää takaisinsoittopyyntöä.

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestilinjalla numerossa: 050 902 4017.

Näin perut varatun vastaanottoajan

Terveysasemalle varatun vastaanottoajan voi perua puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköisen asioinnin kautta.

Vastaanottoaika on peruttava 24 tuntia ennen varattua aikaa. Käyttämättä tai peruuttamatta jätetyistä vastaanottoajoista peritään maksu. Lisätietoa terveydenhuollon asiakasmaksuista löydät täältä.

Ajan peruminen puhelimitse:

Soita numeroon 05 220 2000. Pyhtääläisten numero on 05 220 2015. Kuuntele nauhoitteelta ohjeet tarkasti. Varatun ajan peruminen: valitse 1 ja jätä ääniviesti, jossa kerrot henkilön nimen, ketä ajanvaraus koskee, syntymäajan, sekä peruttavan ajan (pvm + klo).

Ajan peruminen tekstiviestillä:

Lähetä tekstiviesti, jossa kerrot henkilön nimen, ketä ajanvaraus koskee, syntymäajan, sekä peruttavan ajan (pvm + klo) numeroon 050 902 4016.

Ajan peruminen eAsioinnin kautta:

Kirjaudu eAsiointiin tästä

Sähköisen asioinnin kautta voit tarkistaa Kymsotessa voimassa olevat muutkin kuin sähköisesti varaamasi ajanvaraukset sekä perua niitä aikoja, joissa on Peruuta-painike. Terveysasemilla tämä koskee kaikkia lääkäreiden ja hoitajien vastaanottoaikoja.

Näin asioit terveysasemien sähköisissä palveluissa

Hyödynnä sähköisiä palvelujamme kiireettömissä asioissa aina kun mahdollista.

Varaa aika eAsioinnin kautta tästä erikoishoitajan soittoajalle (astma, reuma, diabetes) ja hoitajan vastaanotolle seuraavissa asioissa: ompeleiden ja hakasten poisto, korvahuuhtelu, määräaikaiset tai säännölliset lääkeinjektiot, lievä paikallinen ihottuma ja iho-oireet, sekä pienet pinnalliset haavat ja palovammat.

Voit myös jättää eAsioinnin kautta terveysasemalle yhteydenottopyynnön sinua askarruttavissa asioissa, joihin vastaamme kolmen työpäivän sisällä yhteydenotosta. Yhteydenotto ei ole tarkoitettu kiireellisten asioiden eikä lääkärin ajanvarausasioiden hoitoon. eAsiointiin pääset painamalla tästä.

Reseptin voit uusia apteekin ja terveysasemien lisäksi myös Omakanta-palvelun kautta. Omakantaan pääset painamalla tästä.

Omaolo on sähköinen palvelu, jossa voit arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen ja hoito-ohjeet ja tarvittaessa voit saada myös ajanvarausoikeuden hoitajan, fysioterapeutin tai lääkärin vastaanotolle. Omaoloon pääset painamalla tästä.

Koronaan liittyvä asiointi

Kaiken koronavirukseen liittyvän tiedon löydät Kymsoten koronasivuilta: https://korona.kymsote.fi/

Infektiovastaanotot

Infektiovastaanotoilla hoidetaan hyvävointisia erilaisista infektio-oireista kärsiviä potilaita, joilla ei ole hengenahdistusta tai muita vakavia oireita. Uusista infektiovastaanotoista kerrotaan koronavirukseen keskittyvillä verkkosivuillamme https://korona.kymsote.fi/infektiovastaanotot/

Kun epäilet koronavirustartuntaa

Omaolossa voi tehdä koronavirusoirearvion: palvelu antaa toimintaohjeet ja tarvittaessa voi varata ajan koronavirustestiin tai infektiovastaanotolle. Koronavirustaudin osalta huoltaja voi asioida palvelussa alle 15-vuotiaan puolesta. Palvelu on saatavilla myös englanniksi. Omaoloon pääset painamalla tästä.

Koronabotissa voi tehdä oirekyselyn: palvelu antaa toimintaohjeet ja tarvittaessa voi varata ajan koronavirustestiin. Palvelussa huoltaja voi asioida alle 16-vuotiaan puolesta. Palvelu on saatavilla myös englanniksi ja ruotsiksi. Koronabottiin pääset painamalla tästä.

Jos et voi käyttää sähköisiä palveluita, ole yhteydessä päivystysapuun numeroon 116 117, joka ohjeistaa näytteenoton.

Infektiovastaanotot toimivat toistaiseksi Kymenlaakson keskussairaalassa ja Marjoniemen terveysasemalla ajanvarauksella.

Asiakkaalle

Ajanvaraus ja sähköinen asiointi

Toimipisteet

Kuulovammaisia palvelemme koko Kymenlaakson alueella tekstiviestilinjalla numerossa: 050 902 4017

Laboratorioaikojen ajanvaraus tehdään HUSLAB:n kautta joko sähköisesti osoitteessa www.huslab.fi/ajanvaraus tai puhelimitse numerosta 09 471 86800 arkisin klo 7.30-15.30. Laboratoriossa voi asioida myös vuoronumerolla, poikkeuksena sokerirasitustutkimukset, joihin tulee aina varata aika.

Kymsoten terveysasemat kartalla