Terveysasemien vastaanotot

13.1.2022 Jaalan terveysaseman ja Elimäen terveysaseman toiminta keskeytetään toistaiseksi 17.1.2022 alkaen. Vaikeassa koronatilanteessa terveysasemien henkilöstöä siirtyy turvaamaan terveydenhuoltoa muissa tehtävissä tai toimipisteissä. Kymsote on yhteydessä asiakkaisiin, joiden vastaanottoaikoihin tämä aiheuttaa muutoksia.

Jaalan ja Elimäen terveyskeskuksissa myös näytteenottopiste sulkeutuu toiminnan keskeytymisen ajaksi.

Terveysasemapalvelut

Terveysasemilla on sairaanhoitajien ja lääkäreiden kiireellistä ja kiireetöntä vastaanottoa. Terveysasemilla annetaan pääasiassa yleislääkäritasoisia terveyden- ja sairaanhoitopalveluita.

Asiakkaan soiton yhteydessä arvioidaan hoidontarve, annetaan terveyteen ja sairauteen liittyviä itsehoito-ohjeita ja varataan tarvittaessa vastaanottoaika lääkärille, sairaanhoitajalle tai fysioterapeutille. Tarvittaessa asiakasta ohjataan ottamaan yhteyttä oikeaan hoitopaikkaan.

Terveysasemien ajanvaraus numerosta 05 220 2000 (arkisin klo 7-18)

Voit jättää takaisinsoittopyynnön arkisin klo 8–12. Nauhoite ohjeistaa, miten jätät takaisinsoittopyynnön. Riittää, että jätät yhden takaisinsoittopyynnön – sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman pian. 

Huomioithan, että takaisinsoittopyyntöösi reagoidaan vain kahdesti: jos et vastaa ensimmäiseen puheluun, sinulle soitetaan uudestaan. Jos et vastaa toiseenkaan puheluun, sinulle ei enää soiteta ja sinun on jätettävä uusi takaisinsoittopyyntö.

Jos sinulla on salattu numero, et voi jättää takaisinsoittopyyntöä.

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestilinjalla numerossa: 050 902 4017.

Näin perut varatun vastaanottoajan

Terveysasemalle varatun vastaanottoajan voi perua tekstiviestillä tai sähköisen asioinnin kautta.

Vastaanottoaika on peruttava 24 tuntia ennen varattua aikaa. Käyttämättä tai peruuttamatta jätetyistä vastaanottoajoista peritään maksu. Lisätietoa terveydenhuollon asiakasmaksuista löydät täältä.

Ajan peruminen tekstiviestillä:

Lähetä tekstiviesti, jossa kerrot henkilön nimen, ketä ajanvaraus koskee, syntymäajan, sekä peruttavan ajan (pvm + klo) numeroon 050 902 4016.

Ajan peruminen eAsioinnin kautta:

Kirjaudu eAsiointiin tästä

Sähköisen asioinnin kautta voit tarkistaa Kymsotessa voimassa olevat muutkin kuin sähköisesti varaamasi ajanvaraukset sekä perua niitä aikoja, joissa on Peruuta-painike. Terveysasemilla tämä koskee kaikkia lääkäreiden ja hoitajien vastaanottoaikoja.

Ajan peruminen puhelimitse:

Jos et voi käyttää eAsiointia tai tekstiviestiperuutusta, voit peruuttaa ajan myös soittamalla numeroon 05 220 2000.

Näin asioit terveysasemien sähköisissä palveluissa

Hyödynnä sähköisiä palvelujamme kiireettömissä asioissa aina kun mahdollista.

Varaa aika eAsioinnin kautta tästä erikoishoitajan soittoajalle (astma, reuma, diabetes) ja hoitajan vastaanotolle seuraavissa asioissa: ompeleiden ja hakasten poisto, korvahuuhtelu, määräaikaiset tai säännölliset lääkeinjektiot, lievä paikallinen ihottuma ja iho-oireet, sekä pienet pinnalliset haavat ja palovammat.

Voit myös jättää eAsioinnin kautta terveysasemalle yhteydenottopyynnön sinua askarruttavissa asioissa, joihin vastaamme kolmen työpäivän sisällä yhteydenotosta. Yhteydenotto ei ole tarkoitettu kiireellisten asioiden eikä lääkärin ajanvarausasioiden hoitoon. eAsiointiin pääset painamalla tästä.

Reseptin voit uusia apteekin ja terveysasemien lisäksi myös Omakanta-palvelun kautta. Omakantaan pääset painamalla tästä.

Omaolo on sähköinen palvelu, jossa voit arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen ja hoito-ohjeet ja tarvittaessa voit saada myös ajanvarausoikeuden hoitajan, fysioterapeutin tai lääkärin vastaanotolle. Omaoloon pääset painamalla tästä.

Kymsoten sähköiset palvelut ovat asiakkaan käytettävissä, mikäli sähköisen asioinnin asiointialueena on Kymenlaakso. Ohje asiointialueen vaihtamiseen löytyy sähköisen asioinnin sivulta sivun alalaidasta.

Laboratoriopalveluiden ajanvaraus

Laboratorioaikojen ajanvaraus tehdään HUSLAB:n kautta joko sähköisesti osoitteessa www.huslab.fi/ajanvaraus tai puhelimitse numerosta 09 471 86800 arkisin klo 7.30-15.30. Laboratoriossa voi asioida myös vuoronumerolla, poikkeuksena sokerirasitustutkimukset, joihin tulee aina varata aika.

Katso myös: Laboratorio ja näytteenotto

Koronaan liittyvä asiointi

Kymenlaakson koronatilanteeseen, sekä koronarokotuksiin ja -testaukseen liittyvät tiedot löytyvät Kymsoten koronainfon sivuilta https://korona.kymsote.fi/

KaatumisSeula

KaatumisSeulassa kartoitetaan asiakkaan kaatumisvaara, liikunta- ja toimintakyky, sekä terveydentila. KaatumisSeula on tarkoitettu yli 55-vuotiaille, joilla on huono tasapaino tai alaraajavoima, kaatumistaipumusta tai jokin perussairaus, joka heikentää toimintakykyä. Palvelu on maksuton.

Lisätietoa kaatumisen ennaltaehkäisystä: KaatumisSeula® - UKK-instituutti (ukkinstituutti.fi)

Asiakkaalle

Ajanvaraus ja sähköinen asiointi

Toimipisteet ja ajanvaraus

Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän ja Virolahden terveysasemat

Ajanvarausnumero: 05 220 2000 (arkisin klo 7-18)

Pyhtään terveysasema

Ajanvarausnumero: 05 220 2015 (ma-to klo 8–20 ja pe klo 8–16)

Kuulovammaisten palvelu tekstiviestillä koko Kymenlaakson alueella
Puhelinnumero: 050 902 4017

> Kymsoten terveysasemat kartalla 

Sähköinen ajanvaraus
eAsioinnin kautta ajanvaraus erikoishoitajan soittoajalle (astma, reuma, diabetes) ja hoitajan vastaanotolle seuraavissa asioissa: ompeleiden ja hakasten poisto, korvahuuhtelu, määräaikaiset tai säännölliset lääkeinjektiot, lievä paikallinen ihottuma ja iho-oireet, sekä pienet pinnalliset haavat ja palovammat.

Ajan peruminen
- Tekstiviestillä: 050 902 4016 (nimi, syntymäaika ja peruttava aika)
eAsioinnin kautta
- Puhelimitse: 05 220 2000

Laboratoriot ja näytteenotto:

Sähköinen ajanvaraus: www.huslab.fi/ajanvaraus
Ajanvarausnumero: 09 471 86800 (arkisin klo 7.30-15.30)

Laboratoriossa voi asioida myös vuoronumerolla, poikkeuksena sokerirasitustutkimukset, joihin tulee aina varata aika.

Muut sähköisen asioinnin palvelut:

- Omaolo.fi: Oireiden ja terveysongelmien arviointia, hoito-ohjeet ja tarvittaessa ajanvarausoikeus hoitajan, fysioterapeutin tai lääkärin vastaanotolle 

Omakanta.fi: Kaikki terveystiedot, laboratoriotulokset ja reseptit