Synnytys- ja naistentautien palvelut

Synnytys- ja naistentautien palveluissa on muutoksia sekä rajoituksia koronaepidemista johtuen. Tarkistathan päivitetyt tiedot sivustolta: https://korona.kymsote.fi/asiointi-ja-vierailut/aitiyspoliklinikka-ja-synnytykset/

Naistentautien ja synnytysten yksikköön kuuluvat äitiyspoliklinikka, synnytyssalit, naistentautien poliklinikka sekä naistentautien ja synnytysten vuodeosasto 8B.

Äitiyspoliklinikka

Kymenlaakson keskussairaalan ja Pohjois-Kymen sairaalan äitiyspoliklinikoilla hoidetaan raskausajan seurantaa tarvitsevia odottavia äitejä. Keskussairaalassa suoritetaan lisäksi sikiöseulontoja ja pidetään erityisvastaanottoja. Keskussairaalan äitiyspoliklinikka vastaanottaa synnyttämään tulijat.

Synnytysyksikkö

Synnytysyksikössä avustetaan synnytyksessä tai valmistetaan leikkaukseen ja seurataan näiden jälkeistä äidin ja vauvan vointia.

Naistentautien ja synnytysten vuodeosasto 8B

Vuodeosastolla 8B hoidetaan naistentautipotilaita, raskausaikana sairaalahoitoa tarvitsevia odottavia äitejä, kirurgisia naispotilaita sekä synnyttäneitä ja heidän vastasyntyneitä vauvojaan. Synnytysvuodeosastolta saa lapsivuodeaikaan liittyviä tutkimuksia, terveen vastasyntyneen hoitoa, ohjausta imetykseen, vauvanhoitoon ja äidin ja vauvan voinnin seurantaa. Synnytysvuodeosastolla on myös perhehuoneita. Imetyspoliklinikalla saa imetysohjausta myös kotiutuksen jälkeen.

Naistentautien poliklinikka

Kymenlaakson keskussairaalan ja Pohjois-Kymen sairaalan naistentautien poliklinikoiden tavallisimpia tutkimusten ja hoidon syitä ovat vuoto-ongelmat, alkuraskauden häiriöt, lapsettomuus, raskauden keskeytys, laskeumat, virtsan karkailu, kohdunsuun muutokset sekä gynekologiset kasvaimet. Lapsettomuushoidot toteutetaan yhteistyössä Naistenklinikan kanssa. Seksuaalisuuteen liittyvissä asioista voi keskustella seksuaaliterapeutin kanssa.

Leikkaukset

Joitakin gynekologisia toimenpiteitä, kuten virtsankarkailuun liittyviä leikkauksia tai kohdun kaavintoja tehdään päiväkirurgian yksikössä. Naistentautien leikkauspotilaiden hoitopolku kulkee Leiko- eli leikkaukseen kotoa -yksikön kautta. Tällaisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi erilaiset gynekologiset laskeumat ja tähystyksessä tehtävät kohdun poistot.

Asiakkaalle

Ajanvaraus ja sähköinen asiointi

Toimipisteet