Hyppää sivun sisältöön Hyppää sivuston valikkoon

Silmäkeskus

Silmälääkäripulasta johtuen emme toistaiseksi pysty ottamaan vastaan päivystyksellistä hoitoa vaativia potilaita Silmäkeskuksessa. Terveysasemat, päivystys, yksityiset silmälääkärit sekä työterveyshuollon toimipisteet konsultoivat tarvittaessa HYKS:n silmäpäivystystä päivystyksellisesti lähetettävistä silmäpotilaista.

Silmäkeskuksessa tutkitaan ja hoidetaan erikoissairaanhoitoa vaativia silmäsairauksia poliklinikalla ja leikkaussaleissa. Vastaanottoja pitävät sekä lääkärit että hoitajat. Silmäkeskukseen saavutaan lähetteellä.

Yleisimpiä silmätutkimuksia ovat näöntarkkuuden ja silmänpaineen mittaukset, näkökenttätutkimukset ja silmänpohjan kerroskuvaukset. Yleisimpiä toimenpiteitä ovat kaihileikkaukset, silmänpainetta alentavat leikkaukset, silmän sisäiset lääkehoidot, laserhoidot, silmäluomien erilaisten virheasentojen korjaukset, ihomuutosten poistot ja luomirakkuloiden poistot.

Silmätutkimukset ja -toimenpiteet vievät yleensä paljon aikaa, joten käyntiin on syytä varata runsaammin aikaa. Ennen silmätutkimuksia ja toimenpiteitä silmiin tiputetaan monesti silmätippoja, jotka heikentävät näkökykyä niin että autolla ajo tutkimuksen tai toimenpiteen jälkeen ei ole suotavaa.

Toimipisteet