Seri-tukikeskus seksuaaliväkivallan uhreille

Kymsoten Seri-tukikeskus palvelee numerossa 05 220 2424. Numero on käytössä ympäri vuorokauden jokaisena päivänä.

Kymsoten Seri-tukikeskus tarjoaa apua yli 16-vuotiaille seksuaaliväkivaltaa kokeneille henkilöille sukupuolesta riippumatta. Tukikeskus sijaitsee Kotkassa Kymenlaakson keskussairaalassa naistentauti- ja synnytysyksikön yhteydessä.

Alle 16-vuotiaat uhrit hoidetaan keskussairaalan lastentautien yksikössä.

Seri-tukikeskukseen hakeutuminen

Seri-tukikeskukseen voi hakeutua ilman lähetettä itse tai omaisen tai viranomaisen saattamana yhden kuukauden sisällä seksuaalirikoksen tapahtumisesta. Siinä tapauksessa, jos tapahtumasta on kulunut yli kuukausi, voi apua hakea oman alueen terveysasemalta.

Seri-tukikeskukseen hakeutuminen ei edellytä rikosilmoituksen tekoa, vaikka siihen rohkaistaankin.

Seri-tukikeskuksen palvelut

Seri-tukikeskuksessa asiointi on maksutonta. Tukikeskuksen palveluihin kuuluvat seksuaalirikoksen uhrin lääketieteellinen hoito, oikeuslääketieteelliset tutkimukset ja jatkohoitosuunnitelma. Lisäksi tukikeskuksessa annetaan tukea traumaattisesta kokemuksesta toipumiseen ja jaetaan tietoa myös muista tukipalveluista.

Seri-tukikeskuksessa työskentelee lääkäreitä, kätilöitä, sairaanhoitajia sekä kriisityöntekijöitä, ja tarvittaessa käytettävissä on myös psykiatrinen sairaanhoitaja, seksuaaliterapeutti ja sosiaalityöntekijä.

Toivomme palautetta palvelustamme

Kun olet asioinut keskuksessa, vastaathan vielä kyselyyn. Palautteet kerätään Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle, ja niiden avulla voimme kehittää omaa toimintaamme.  

Sinua ei voida tunnistaa kyselyn perusteella.

Kyselyyn pääset tästä.

Turvakotitoiminta

Kymenlaakson turvakoti Villa Jensen on kodinomainen paikka, jossa lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokenut saa suojan ja ammatillista apua väkivallan loppumiseksi. Turvakodista saa kriisiapua äkilliseen tilanteeseen, ohjausta ja neuvontaa sekä tukea ja tietoa myös käytännön asioiden järjestämiseen.

Turvakotipalvelu on saatavilla kaikenikäisille, naisille, miehille, yksin sekä lasten kanssa tuleville aikuisille. Turvakotipalvelu on asiakkaalle maksutonta. Lue lisää täällä.

Tietoa, apua ja tukea seksuaalirikoksen uhreille muualla verkossa:

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 05 220 2424

Numero on käytössä ympäri vuorokauden jokaisena päivänä.