Sairaalapastorit

Sairaalapastori on luottamuksellinen kuuntelija ja keskustelija; ihminen, joka pysähtyy, kohtaa, on läsnä ja valmis kuuntelemaan ja jakamaan sairauden tai muun elämän kriisitilanteen herättämiä ajatuksia, kysymyksiä ja tunteita. Sairaalapastorit ovat käytettävissä myös ehtoollista, rukoushetkeä, rippiä ja muita kirkollisia toimituksia varten. Sairaalapastorit palvelevat potilaita, heidän läheisiään ja sairaalan henkilökuntaa. Henkilökunnalle sairaalapastorit antavat myös työnohjausta tai auttavat kuormittavien tilanteiden purkamisessa. Heitä voi tavata sekä osastoilla että sairaalapastorin työhuoneessa ja tarvittaessa kotona. Sairaalapastoreilla ei ole kirjaamisvelvoitetta, joten tapaamiset ovat kaikin tavoin luottamuksellisia.

Sairaalapastorit ovat seurakuntiensa palkkaamia, erikoistumiskoulutuksen suorittaneita pappeja. Kotka-Kymin seurakunnan, Kouvolan seurakuntayhtymän ja Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän välillä on solmittu sopimus keväällä 2019.

Yhteydenotto

Sairaalapastoriin voit ottaa yhteyttä joko suoraan tai sairaalan henkilökunnan välityksellä. Yhteystiedot alla. Yhteystiedot löytyvät myös jokaiselta osastolta. Sairaalapastorit työskentelevät arkisin. Parhaiten sairaalapastorin tavoittaa arkisin klo 8-16 välillä. Jätä viesti vastaajaan soittaessasi sairaalapastorille, niin sinuun otetaan yhteyttä mahdollisimman pian.

Kotkan sairaalapastorit

Kymenlaakson keskussairaala Koks ja Karhulan sairaala, jossa myös palliatiivisen hoidon ja saattohoidon osasto Villa Meri. Kotikäynnit: erityisesti palliatiivisen poliklinikan potilaat ja kotisaatot. Palveluasumisessa erityisesti Kotkansaaren City-koti sekä Villa Eskolan ja Karhuvuori-kodin lyhytaikaisosastot.

Hanna Hietanen 040 196 7520, hanna.hietanen@evl.fi, Koks ja Karhulan sairaala

Satu Leino 040 196 7521, satu.leino@evl.fi, Koks ja City-koti

Kouvolan sairaalapastorit

Pohjois-Kymen sairaala, Kymenlaakson psykiatrinen sairaala, palliatiivisen hoidon ja saattohoidon osasto Villa Apila. Kotikäynnit: erityisesti palliatiivisen poliklinikan potilaat, kotisaatot ja palveluasumisessa saattohoidossa olevat.

Mia Räty 040 356 5845,  mia.raty@evl.fi   

työhuone Kouvolan terveysasemalla, Marjoniementie 10 A 

Kari Niemelä 040 836 9260 kari.niemela@evl.fi 

työhuone Psykiatrisen sairaalan tiloissa, 2 krs. Sairaalankuja  3 D

Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä pappi on tavoitettavissa kiireellisissä tilanteissa hoitohenkilökunnan välityksellä.