Omaishoitajien- ja perhehoitajien terveystarkastukset

Omaishoitosopimuksen tehneillä omaishoitajilla sekä perhehoitajilla on oikeus maksuttomaan terveystarkastukseen joka toinen vuosi.

Terveystarkastukset ovat pääsääntöisesti ennaltaehkäisevää ja terveyskäyttäytymistä opastavaa palvelua. Saat omahoito-ohjeita sekä suunnitelmia kohentaa terveydentilaa.

Päästäksesi omais- ja perhehoitajien terveystarkastukseen, ota yhteyttä terveysasemien puhelinpalveluun. Puhelinpalvelun kautta sinulla on mahdollisuus päästä täyttämään sähköinen Omaolon hyvinvointitarkastus, jonka tietoja käytetään esitietona terveydenhoitajan vastaanotolla. Voit varata terveydenhoitajalle soittoajan, jossa käydään läpi alustavat tulokset sekä varataan varsinainen vastaanottoaika.

Ohje Omaolon hyvinvointitarkastusta varten  

1. Omaoloon pääset osoitteessa www.omaolo.fi. Omaolo.fi toimii, yleisimmillä selaimilla (Safari, Chrome, Firefox, Opera, Edge).

2. Kirjaudu Omaoloon henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla. Omaoloon tunnistaudutaan Suomi.fi -palvelun kautta.

3. Tarkista omat tiedot klikkaamalla ”Oma tili”-kohdasta. Sähköposti-ilmoitukset kannattaa sallia, jotta huomaat paremmin, jos ammattilainen on tehnyt kirjauksia Omaolo-palveluun.

4. Kirjautuneena pääset kohdasta ”Ilmoitukset” (oikea yläkulma) ammattilaisen luomaan hyvinvointitarkastukseen.

5. Hyvinvointitarkastukseen kuuluu kolme osaa: terveystarkastus, elämänlaatukysely ja suurterveyskysely. Sinun ei tarvitse täyttää kaikkia kyselyitä samalla kerralla, vaan voit palata Omaoloon myöhemmin uudelleen.

6. Kun olet täyttänyt hyvinvointitarkastuksen, ammattilainen näkee vastaukset.

7. Voit varata sähköisesti sinulle sopivan soittoajan terveydenhoitajalle. Mikäli sopivaa aikaa ei ole, ammattilainen on sinuun yhteydessä joka tapauksessa lähiaikoina. Soittoajalla käsittelette hyvinvointitarkastuksen tulokset ja varataan varsinainen vastaanottoaika.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä terveysasemien ajanvarausnumeroon, kun haluat päästä täyttämään omais- ja perhehoitajien terveystarkastukseen.

Puhelinnumero: 05 220 2000 (arkisin klo 7-18)

Kouvola

Kalevankatu 13, 45100 Kouvola
Terveydenhoitaja Aulikki Siiropää

Kotka

Karhulan terveysasema, Vesivallintie 18, 48600 Kotka (ma, ke ja pe)
Sairaanhoitaja Aila Koivisto

Hamina

Haminan sairaala, Reutsinkatu 1 (ent. vuodeosasto Kuja), 49400 Hamina (ti ja to)
Sairaanhoitaja Aila Koivisto