Hyvinvointivalmennus

Hyvinvointivalmentajien palvelut on tarkoitettu matalalla kynnyksellä kaikille yli 18-vuotiaille kymenlaaksolaisille, joilla on tarvetta elintapamuutoksiin ravitsemuksessa, liikunnassa, unessa tai jotka tarvitsevat apua esimerkiksi tupakoinnin tai muiden nikotiinituotteiden lopettamiseen.

Palvelu sopii sinulle, joka koet tarvetta pudottaa painoa, syödä terveellisemmin, laihduttaa ennen leikkausta, lisätä liikuntaa elämääsi, löytää keinoja tupakoinnin lopettamiseksi tai nukkua paremmin. Hyvinvointivalmentaja kartoittaa vastaanotolla nykytilanteesi, tekee erilaisia mittauksia ja käy läpi tavoitteesi elintapamuutokselle sekä keinot päästä tavoitteisiin. Hyvinvointivalmentaja on tukenasi matkalla elintapamuutokseen.

Hyvinvointivalmentajan vastaanotto on terveyden edistämistä, ei sairauden hoitoa.

Hyvinvointivalmentajien vastaanotot ovat pääsääntöisesti terveysasemien yhteydessä. Käynti on maksuton, eikä vaadi erillistä lähetettä.

Ajanvaraus hyvinvointivalmentajalle

Ajan hyvinvointivalmentajalle voi varata sähköisesti tai puhelimitse.

Sähköinen ajanvaraus tehdään helposti Asiointipalvelussa. Kirjautumisen jälkeen valitse sivu Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ja varaa sopiva aika. Voit myös tarkastella varaustasi, perua sen tai muuttaa sitä.

Voit myös täyttää terveystarkastuksen Omaolo-palvelussa. Kun olet täyttänyt terveystarkastuksen, Omaolo katsoo antamiesi terveystietojen perusteella sopivimman hoitopolun sinulle. Omaolon arvion perusteella saat tarvittaessa mahdollisuuden sähköiseen ajanvaraukseen joko hyvinvointivalmentajalle tai terveysaseman sairaanhoitajalle.

Jos vapaita aikoja ei löydy ja vastauksien perusteella hyötyisit ammattilaisen tuesta, voit lähettää tulokset ammattilaiselle, joka on yhteydessä sinuun lähiaikoina.

Voit myös tallettaa Terveystarkastuksen itsellesi sekä aloittaa itsenäisesti Omaolon Hyvinvointivalmennukset elin- ja elämäntapamuutoksiin.

Mikäli et voi käyttää sähköisiä palveluita, saat varattua ajan numerosta 05 220 2000 (arkisin 7-18) tai terveydenhuollon ammattilaisen kautta. 

Yhteystiedot

Ajanvaraus

Sähköinen ajanvaraus: Asiointipalvelu (kirjautumisen jälkeen valitse Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen)

Täytä terveystarkastus: Omaolo.fi

Puhelinajanvaraus: 05 220 2000 (arkisin klo 7-18)

Hyvinvointivalmentajat

Terveydenhoitaja Heidi Vihervaara

Sairaanhoitaja Maija Palmroth

Sähköpostiosoite: hyvinvointivalmentajat@kymenhva.fi