Avokuntoutus

Vastaanotolla tapahtuvaa kuntoutusta eli avokuntoutusta annetaan useassa vastaanottopisteessä Kymenlaaksossa. Avokuntoutuksena toteutettu fysioterapia on terveyttä ja toimintakykyä edistävää kuntoutusta, oireita helpottavaa ohjausta, terapeuttista harjoittelua sekä manuaalista terapiaa ja se toteutetaan yksilö- tai/ ja ryhmäkuntoutuksena yksilöllisen harkinnan mukaan. Toiminnan tavoitteena on toimintakyvyn palauttaminen, edistäminen ja ylläpitäminen sekä mahdollisten ongelmien ennaltaehkäiseminen. Kuntoutuja on aktiivinen, omaan itseä koskevaan päätöksentekoon ja kuntoutumiseen osallistuva toimija. Vastaanotolle hakeudutaan lähetteellä.

Aikuisten avokuntoutuksen keskitetty ajanvaraus Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä ja Virolahti.

Puhelinnumero: 05 220 2140

Suoravastaanotto

Fysioterapeutin suoravastaanotto on oikea paikka silloin, kun tuki- ja liikuntaelin vaivat tulevat äkillisesti ja yllättävästi, ja vaivan taustalla ei ole tapaturma tai epäily vakavammasta sairaudesta.

Suoravastaanoton ajanvaraus terveysasemien yleisestä ajanvarausnumerosta 05 220 2000. Aikojen peruutukset aikuisten avokuntoutuksen keskitettyyn ajanvaraukseen 05 220 2140.

Toimipisteet

 • Haminan terveysasema, Reutsinkatu 1, 49400 Hamina
 • Karhulan terveysasema, Vesivallintie 18, 48600 Kotka
 • Kotkansaaren terveysasema, Kymenlaaksonkatu 1, 48100 Kotka
 • Länsi-Kotkan terveysasema, Taruraitti 2, 48350 Kotka
 • Keltakankaan terveysasema / Kuntoutus, Sairaalankaari 15A, 46860 Keltakangas
 • Katajaharjun terveysasema / Kuntoutus, Puhjontie 17, 45720 Kouvola
 • Valkealan terveysasema / Kuntoutus, Keskitie 19, 45370 Valkeala
 • Kuntoutus Kouvola, Ratamokeskus, Ruskeasuonkatu 3, 45100 Kouvola

Fysioterapeutin suoravastaanotolla

 • arvioidaan toimintakykyä ja äkillisen kivun tai oireen syytä
 • annetaan itsehoito- ja harjoitteluohjeita
 • ohjeistetaan käsikauppalääkkeiden käytössä
 • kirjoitetaan tarvittaessa sairauslomatodistus
 • ohjataan tarvittaessa lääkärin vastaanotolle

Suoravastaanotolle on mahdollista hakeutua terveysasemien ajanvarauksesta hoidontarpeen arvioinnin kautta tai sähköisestä ajanvarauksesta ilman lähetettä.

Sähköisessä Omaolo-palvelussa voit arvioida mm. alaselän kipua tai -vammaa, olkapään kipua, jäykkyyttä tai vammaa, polven oiretta tai vammaa. Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen ja hoito-ohjeet sekä tarvittaessa pääset varaamaan sähköisesti ajan fysioterapeutin suoravastaanotolle tai lääkärille.

Toimintaterapia

Toimintaterapia on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tukea, ohjausta, harjoitusta tai apuvälineitä arkielämän toimintoihin, esimerkiksi itsestä huolehtimiseen, kodinhoitoon, asiointiin ja ympäristössä liikkumiseen. Toimintaterapian avulla arvioidaan ja tuetaan kuntoutujan itsenäistä selviytymistä hyödyntämällä moniammatillista yhteistyötä asiakkaan läheisten ja muun tukiverkoston kanssa. Terapiassa harjoitellaan arkipäivän toimintoja kuntoutujan omassa elinympäristössä. Toimintaterapeutti valmistaa tarvittaessa yksilöllisiä käden tukia tai lastoja.

Toimintaterapeutin yksittäinen arviointikäynti (vastaanotolla tai kotikäyntinä) voidaan toteuttaa terveydenhuollon ammattilaisen suosituksesta. Toimintaterapiajaksoon tarvitaan lääkärin lähete.

Sähköinen asiointi

Toimipisteet

Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä ja Virolahti

Aikuisten avokuntoutuksen keskitetty ajanvarausnumero: 05 220 2140

Ajanvaraus on avoinna ma-pe klo 9-12, jolloin asiakaspalvelijamme palvelevat sinua.

Halutessasi voit jättää takaisinsoittopyynnön. Numerosi tallentuu järjestelmään ja sinulle soitetaan takaisin viimeistään kahden arkipäivän kuluessa klo 8-15.

Vastaanottoajan peruminen tekstiviestillä: 050 902 0030

Kirjoita viestiin nimi, syntymäaika ja peruttava aika (päivämäärä ja kellonaika)

Kuulovammaisten tekstiviestiasiointi: 050 902 0030