Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalvelut tarjoavat tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta psykiatrista erikoissairaanhoitoa ja päihdehuoltoa tarvitseville kymenlaaksolaisille. Mahdollisuus on myös palveluohjaukseen ja sosiaalityön palveluihin. Mielenterveyspalvelut on suunnattu erilaisissa psyykkisissä ongelmatilanteissa olevien ihmisten tukemiseen. Päihdepalveluiden tavoitteena on ennaltaehkäistä ja hoitaa päihteiden ongelmakäytön sekä toiminnallisten riippuvuuksien (kuten rahapelaaminen) haittoja.

 

Miten saan apua? Ota rohkeasti yhteyttä joko sähköiseen asiointipalveluun tai soita asiakasneuvontaamme. Voit olla myös yhteydessä terveysasemille.

  • Sähköinen asiointipalvelu:

Jos oma tilanne askarruttaa, tee mielialan tai alkoholinkäytön itsearviointi tai ota yhteyttä asiakasneuvontaan Kymsoten uudessa Asiointipalvelussa. Kirjaudu Asiointipalveluun (vaatii tunnistautumisen)

  • Asiakasneuvonta- ja ohjaus:

Jos olet huolissasi omasta tai läheisesi tilanteesta, ota yhteyttä asiakasneuvontaan ja -ohjaukseen: p. 05 220 2150 (arkisin klo 7-18).

  • Hätätilanteessa ota yhteys päivystykseen tai hätänumeroon (112).

 

Matkalla muutokseen on matalan kynnyksen päihdetoiminnan kuntouttava ryhmä.
Lue lisää ja hae mukaan.


Tervetuloa käyttämään Terapianavigaattoria

Mikäli tarvitset apua mielenterveyden haasteissa, päihteidenkäytöstä aiheutuvissa ongelmissa tai kaipaisit tukea jaksamiseesi, käy ennen yhteydenottoa täyttämässä Terapianavigaattori.

Terapianavigaattori sujuvoittaa hoidon tarpeen arviointia ja nopeuttaa oikeaan hoitoon tai palveluun pääsyäsi. Terapianavigaattorin täyttäminen vie keskimäärin 20-30 minuuttia, joten varaa itsellesi rauhallinen hetki sen täyttämiseen. Kysymykset kartoittavat oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita. Terapianavigaattorin täyttäminen on vapaaehtoista.

Pääset täyttämään Terapianavigaattorin täältä: https://www.terapianavigaattori.fi/

 

Miepä-hoitaja tavattavissa Kotkan Ohjaamossa

Kotkassa mielenterveys- ja päihdehoitaja on tavattavissa Ohjaamossa (Kirkkokatu 22, B-talo) parillisten viikkojen torstaisin klo 13-16. Miepä-hoitajalle voi tulla juttelemaan mieltä askarruttavista asioista ilman ajanvarausta.

Ohjaamon palvelut on tarkoitettu 15-30-vuotiaille. Kotkan Ohjaamo on matalan kynnyksen palvelupiste, joka tarjoaa monialaisesti tietoa, ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi työllistymiseen, raha-asioihin, opiskeluun, asumiseen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Kävele sisään, soita (p. 040 184 2845) tai laita viesti. Lue lisää Ohjaamon verkkosivuilta.