Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalvelut tarjoavat tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta psykiatrista erikoissairaanhoitoa ja päihdehuoltoa tarvitseville kymenlaaksolaisille. Mahdollisuus on myös palveluohjaukseen ja sosiaalityön palveluihin. Mielenterveyspalvelut on suunnattu erilaisissa psyykkisissä ongelmatilanteissa olevien ihmisten tukemiseen. Päihdepalveluiden tavoitteena on ennaltaehkäistä ja hoitaa päihteiden ongelmakäytön haittoja.

Miten saan apua? Ota rohkeasti yhteyttä joko sähköiseen asiointipalveluun tai soita asiakasneuvontaamme. Voit olla myös yhteydessä terveysasemille.

  • Sähköinen asiointipalvelu:

Jos oma tilanne askarruttaa, tee mielialan tai alkoholinkäytön itsearviointi tai ota yhteyttä asiakasneuvontaan Kymsoten uudessa Asiointipalvelussa. Kirjaudu Asiointipalveluun (vaatii tunnistautumisen)

  • Asiakasneuvonta- ja ohjaus:

Jos olet huolissasi omasta tai läheisesi tilanteesta, ota yhteyttä asiakasneuvontaan ja -ohjaukseen: p. 05 220 2150 (arkisin klo 7-18).

  • Hätätilanteessa ota yhteys päivystykseen tai hätänumeroon (112).

 

Matkalla muutokseen on matalan kynnyksen päihdetoiminnan kuntouttava ryhmä.
Lue lisää ja hae mukaan.


Tervetuloa käyttämään Terapianavigaattoria

Mikäli tarvitset apua mielenterveyden haasteissa, päihteidenkäytöstä aiheutuvissa ongelmissa tai kaipaisit tukea jaksamiseesi, käy ennen yhteydenottoa täyttämässä Terapianavigaattori.

Terapianavigaattori sujuvoittaa hoidon tarpeen arviointia ja nopeuttaa oikeaan hoitoon tai palveluun pääsyäsi. Terapianavigaattorin täyttäminen vie keskimäärin 20-30 minuuttia, joten varaa itsellesi rauhallinen hetki sen täyttämiseen. Kysymykset kartoittavat oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita. Terapianavigaattorin täyttäminen on vapaaehtoista.

Täytettyäsi Terapianavigaattorin, saat henkilökohtaisen koodin, jolla ammattilainen voi avata tuloksesi yhden kuukauden ajan. Täytettyäsi navigaattorin saat itsellesi koosteraportin ja omahoitomateriaalia. Voit halutessasi aloittaa omahoitomateriaaliin tutustumisen jo ennen hoidon alkua. Siitä voi olla hyötyä hoidon etenemisessä. Omahoitomateriaalia voidaan käyttää myös osana hoitoasi ammattilaisen kanssa. Tiedot eivät siirry Terapianavigaattorista ammattilaiselle ilman lupaasi, eikä Terapianavigaattorin täyttö automaattisesti aloita hoitokontaktia.

Täytettyäsi Terapianavigaattorin ja saatuasi koodin ole yhteydessä asiakasohjaukseen, jossa ammattilainen saa koodin perusteella tietosi auki ja käytte niitä yhdessä tarkemmin läpi.

Antamalla koodin ammattilaiselle annat suostumuksesi siihen, että hoidon tarpeen arvion suorittava ammattilainen avaa Terapianavigaattorista vastausten yhteenvedon ja kirjaa tiedot potilaskertomukseesi sen jälkeen, kun niistä on keskusteltu yhdessä.

Ethän kirjaa Terapianavigaattoriin henkilötietojasi kuten nimeä tai henkilötunnusta.

Pääset täyttämään Terapianavigaattorin täältä: https://www.terapianavigaattori.fi/

 

www.mielenterveystalo.fi