Asiakasneuvonta ja -ohjaus

Asiakasneuvonta ja -ohjaus on mielenterveys- ja päihdepalvelujen matalan kynnyksen palvelua, jossa saa tietoa mielenterveys- ja päihdepalveluista. Tarvittaessa puhelimessa tehdään asiakkaan luvalla (asiakas itse antaa luvan puhelimessa) hoidon tarpeen arviointi ja asiakas ohjataan oikeaan palveluun. Asiakasneuvontaan ja -ohjaukseen voi soittaa myös nimettömänä. Hoidon tarpeen arviointia tehdessä hoitaja tarvitsee henkilötiedot. Puhelin: 05 2202150  palveluaika: arkisin kello 7-18

Hätätilanteessa ota yhteys päivystykseen tai hätänumeroon (112).

Tervetuloa käyttämään Terapianavigaattoria

Mikäli tarvitset apua mielenterveyden haasteissa, päihteidenkäytöstä aiheutuvissa ongelmissa tai kaipaisit tukea jaksamiseesi, käy ennen yhteydenottoa täyttämässä Terapianavigaattori.

Terapianavigaattori sujuvoittaa hoidon tarpeen arviointia ja nopeuttaa oikeaan hoitoon tai palveluun pääsyäsi. Terapianavigaattorin täyttäminen vie keskimäärin 20-30 minuuttia, joten varaa itsellesi rauhallinen hetki sen täyttämiseen. Kysymykset kartoittavat oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita. Terapianavigaattorin täyttäminen on vapaaehtoista.

Täytettyäsi Terapianavigaattorin, saat henkilökohtaisen koodin, jolla ammattilainen voi avata tuloksesi yhden kuukauden ajan. Täytettyäsi navigaattorin saat itsellesi koosteraportin ja omahoitomateriaalia. Voit halutessasi aloittaa omahoitomateriaaliin tutustumisen jo ennen hoidon alkua. Siitä voi olla hyötyä hoidon etenemisessä. Omahoitomateriaalia voidaan käyttää myös osana hoitoasi ammattilaisen kanssa. Tiedot eivät siirry Terapianavigaattorista ammattilaiselle ilman lupaasi, eikä Terapianavigaattorin täyttö automaattisesti aloita hoitokontaktia.

Täytettyäsi Terapianavigaattorin ja saatuasi koodin ole yhteydessä asiakasohjaukseen, jossa ammattilainen saa koodin perusteella tietosi auki ja käytte niitä yhdessä tarkemmin läpi.

Antamalla koodin ammattilaiselle annat suostumuksesi siihen, että hoidon tarpeen arvion suorittava ammattilainen avaa Terapianavigaattorista vastausten yhteenvedon ja kirjaa tiedot potilaskertomukseesi sen jälkeen, kun niistä on keskusteltu yhdessä.

Ethän kirjaa Terapianavigaattoriin henkilötietojasi kuten nimeä tai henkilötunnusta.

Pääset täyttämään Terapianavigaattorin täältä: https://www.terapianavigaattori.fi/

Miepä-hoitaja tavattavissa Kotkan Ohjaamossa

Kotkassa mielenterveys- ja päihdehoitaja on tavattavissa Ohjaamossa (Kirkkokatu 22, B-talo) parillisten viikkojen torstaisin klo 13-16. Miepä-hoitajalle voi tulla juttelemaan mieltä askarruttavista asioista ilman ajanvarausta.

Ohjaamon palvelut on tarkoitettu 15-30-vuotiaille. Kotkan Ohjaamo on matalan kynnyksen palvelupiste, joka tarjoaa monialaisesti tietoa, ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi työllistymiseen, raha-asioihin, opiskeluun, asumiseen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Kävele sisään, soita (p. 040 184 2845) tai laita viesti. Lue lisää Ohjaamon verkkosivuilta.

 

Asiointi ja yhteydenotto

Tee mielialan- tai alkoholinkäytön itsearviointi tai lähetä viesti asiakasneuvontaan Asiointipalvelussa (vaatii tunnistautumisen).

Kirjaudu asiontipalveluun

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 05 220 2150
Palveluaika:
arkisin klo 7-18