Neuvolat

Koronavirusepidemian aiheuttamat poikkeukset toiminnasta löytyvät Kymsoten koronavirus-sivustolta.

Neuvolat ovat osa ennaltaehkäiseviä ja terveyttä edistäviä peruspalveluita. Neuvola antaa tukea asiakkailleen raskauden ehkäisyssä, lapsen odotuksen ja synnytyksen aikana sekä pikkulapsivaiheessa. Tavoitteena on tunnistaa terveysriskejä, ennaltaehkäistä sairauksia ja lisätä perheiden hyvinvointia.

Äitiysneuvola

Raskaudenajan, synnytysten ja synnytyksen jälkeisessä hoidossa tavoitteena on äidin, syntyvän lapsen ja koko perheen terveys ja hyvinvointi. Perhettä tuetaan vanhemmuuteen kasvussa ja vuorovaikutuksessa. Äitiysneuvolan henkilökunta tekee läheistä yhteistyötä keskussairaalan äitiyspoliklinikan kanssa.

Lastenneuvola

Ensisijaisena tavoitteena on jokaisen lapsen mahdollisimman suotuisan kehityksen, terveyden ja hyvinvoinnin turvaaminen. Neuvolassa seurataan ja tuetaan lapsen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista ja tunne-elämän kehitystä. Neuvoloissa toteutetaan valtioneuvoston asetuksen mukaista terveystarkastusohjelmaa ja lasten rokotussuojaa ylläpidetään antamalla rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

Raskauden ehkäisypalvelut

Ehkäisyneuvonta tukee ja ohjaa seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Tarkoituksena on löytää yksilölle tai parille tarkoituksenmukainen ehkäisy ja vähentää ei-toivottujen raskauksien määrää.

Ajanvaraus ja sähköinen asiointi

Toimipisteet

Ajanvaraus ja neuvonta
Puh. 05-2202100
Palveluaika: Ma-To 8-14 ja Pe 8 – 13

Miehikkälä, Virolahti ja Pyhtää, ole hyvä ja katso tiedot kuntakohtaisesta valikosta

Neuvoloiden toimipisteet kartalla

Äitiysneuvola-alueet kartalla

Lastenneuvola-alueet kartalla