Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto jatkaa neuvolassa alkanutta lapsen terveydentilan pitkäaikaisseurantaa. Kouluterveydenhuollon tehtävänä on huolehtia suunnitelmallisesti oppilaiden kokonaisvaltaisesta terveydenhoidosta, jossa painottuvat terveyden edistäminen, terveyskasvatus, terveysongelmien ennaltaehkäisy ja yhteistyö koko kouluyhteisössä ja vanhempien ja huoltajien kanssa. Tavoitteena on kannustaa oppilasta terveellisten elintapojen omaksumiseen.

Opiskeluterveydenhuollon tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden hyvinvointia, ja edistää opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä lisäämällä tietoja ja taitoja terveyden ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa tukea myös opiskeluyhteisöille.

Oppilaitosten terveydenhuollosta vastaa terveydenhoitaja.

Lisätietoja koronaepidemia-ajan kouluterveydenhuollosta löytyy osoitteesta: https://korona.kymsote.fi/poikkeukset-kymsoten-toiminnassa/koulu-ja-opiskeluterveydenhuolto-ja-neuvolat/

Koronavirukseen liittyvissä asioissa tulee olla yhteydessä kaikkia kuntalaisia palveleviin numeroihin:Valtakunnallinen yleinen koronaviruspuhelinneuvonta puhelinnumerossa 0295 535 535 tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkisin klo 8-21 ja la klo 9-15.
Päivystysapunumeroon 116 117 tulee soittaa vain, mikäli on oireita.

Asioi verkossa

Yhteystiedot