Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto jatkaa neuvolassa alkanutta lapsen terveydentilan pitkäaikaisseurantaa. Kouluterveydenhuollon tehtävänä on huolehtia suunnitelmallisesti oppilaiden kokonaisvaltaisesta terveydenhoidosta, jossa painottuvat terveyden edistäminen, terveyskasvatus, terveysongelmien ennaltaehkäisy ja yhteistyö koko kouluyhteisössä ja vanhempien ja huoltajien kanssa. Tavoitteena on kannustaa oppilasta terveellisten elintapojen omaksumiseen.

Opiskeluterveydenhuollon tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden hyvinvointia, ja edistää opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä lisäämällä tietoja ja taitoja terveyden ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa tukea myös opiskeluyhteisöille.

Oppilaitosten terveydenhuollosta vastaa terveydenhoitaja.

Koronavirukseen liittyvissä asioissa tulee olla yhteydessä kaikkia kuntalaisia palveleviin numeroihin:Valtakunnallinen yleinen koronaviruspuhelinneuvonta puhelinnumerossa 0295 535 535 tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkisin klo 8-21 ja la klo 9-15.
Päivystysapunumeroon 116 117 tulee soittaa vain, mikäli on oireita.

Ajanvaraus koulutulokkaan terveystarkastukseen

Terveydenhoitajan tarkastus tuleville 1. luokan oppilaille tehdään ennen lukuvuoden alkua kesän aikana ja lääkärintarkastus toteutuu myöhemmin ensimmäisen lukuvuoden aikana. Osassa kouluista terveystarkastukset tehdään yhteistyössä koulun kuraattorin tai psyykkarin kanssa.

Vanhemmat ja huoltajat voivat varata ajan koulutiensä aloittavan lapsensa terveystarkastukseen sekä täyttää esitietolomakkeen verkossa. Kaikille tulevien ekaluokkalaisten huoltajille lähetetään tiedote ajanvaraamisesta huhtikuun aikana. Terveystarkastuksen ajanvaraus aukeaa 3.5.2021.

Ajanvaraukseen pääset eAsioinnin kautta (kaikki muut koulut, paitsi Voikkaan koulu, katso lisätiedot alempaa).

Tarkistathan, että teet varauksen lapsesi puolesta. Älä varaa aikaa omalla nimelläsi.

Ajanvaraus kesän tarkastukseen ensisijaisesti sähköisesti. Mikäli et voi tehdä sähköistä ajanvarausta, ota yhteys lapsesi koulun terveydenhoitajaan puhelimitse.

Ajanvarauksen yhteydessä sinua pyydetään täyttämään Ekaluokkalaisen terveystarkastuksen esitiedot sähköisesti. Muista täyttää esitiedot ennen tarkastuksen ajankohtaa. Kaikki annetut tiedot ovat luottamuksellisia ja tulevat vain kouluterveydenhoitajan ja koululääkärin käyttöön.

Pilotoimme uutta asiointipalvelua Voikkaan koulutulokkaiden kohdalla. Lue ohjeet ajanvarauksesta Kymsoten asiointipalvelusta: asiointi.kymsote.fi/voikkaa.

Hyödyllistä ja mukavaa luettavaa koulutulokkaan vanhemmille:

 

Asioi verkossa

Yhteystiedot