text.skipToContent text.skipToNavigation

Hyvinvointiasemat

Tiedote hyvinvointiasemien asiakkaille

Koronaviruksen leviämisen ja erityisesti riskiryhmien sairastumisen välttämiseksi Kymsoten hyvinvointiasematoiminta on suljettuna 30.6.2020 asti Suomen hallituksen strategiaan ja valmiuslain mukaisiin asetuksiin perustuen.  

Kymsoten palveluista ja toiminnasta tiedotetaan Kymsoten internetsivuilla osoitteessa www.kymsote.fi.

Kymsoten koronavirukseen liittyvä tiedotus on internetsivuilla osoitteessa www.korona.kymsote.fi. Verkkosivuilta löytyy toimintaohjeet sekä Kymenlaakson tilannekuva. Sivuilta pääset myös Omaolo oirearvioon.

Valtakunnallinen yleinen koronaviruspuhelinneuvonta puhelinnumerossa 0295 535 535 tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkisin klo 8-21 ja la klo 9-15. Neuvontaa tarjotaan tekstiviestitse henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi soittaa puhelimella. Tekstiviestineuvontaa saa numerosta 050 902 0163. Palvelunumerosta ei saa omaa terveyttä koskevaa neuvontaa tai päivystyksellistä apua.

Omaa terveyttä koskevaa neuvontaa ja ohjausta saa Kymsoten senioriterveysneuvonnasta puhelinnumerosta 044 223 8941.

Mikäli epäilette itsellänne olevan koronavirustartuntaan liittyviä oireita, soittakaa päivystysapupuhelinnumeroon 116 117.

Kymsoten ikääntyneiden asiakasohjaus ja -neuvonta toimii normaalisti Ikäopastimen puhelinnumerossa 040 572 1496 (ma-pe klo 8.30–15.30) sekä sähköisten asiointikanavien kautta osoitteessa: www.kymenlaaksonopastin.fi

Kuluvana vuonna 75-vuotta täyttäneiden, jotka eivät ole säännöllisten ikääntyneiden palvelujen piirissä, hyvinvointia edistäviä tapaamisia jatketaan puhelimitse toteutettavana henkilökohtaisena yhteydenottona.

Ikääntyneiden asiakasohjaus ja varhaisen tuen palvelut

Kymsote

 

--------------------------------------------

Hyvinvointiasemat ovat ikäihmisten avoimia kohtaamispaikkoja, joissa voi juoda kahvit ja lukea päivän lehdet tai opetella vaikkapa tietokoneen käyttöä. Hyvinvointiasemilla järjestetään myös mm. erilaisia ohjelmahetkiä, tapahtumia, musiikkiesityksiä, pelituokioita ja jumppia.

Hyvinvointiasemien toiminta on organisoitu kuntayhtymän alueilla eri tavoin.

Asiakkaalle

Toimipisteet