eAsiointi eli sähköinen asiointi

Monet Kymsoten palvelut ovat ulottuvillasi verkossa, juuri silloin kuin sinulle sopii. Asiointipalveluiden käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Puolesta-asiointi on mahdollista ajanvarauksessa alle 10-vuotiaan lapsen puolesta tai yli 18-vuotiaan puolesta, jos on puolesta-asiointi oikeus.

Suomi.fi-verkkopalvelussa voit valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestasi.

Sähköisen asioinnin palvelut

Kymsote uudistaa asiointipalveluita. Tällä hetkellä käytössä on eAsiointi sekä uusi Asiointipalvelu, jonka käyttöönotto etenee vaiheittain. Tulevaisuudessa voit hoitaa monia erilaisia omaan elämäntilanteeseesi liittyviä asioita Asiointipalvelussa. Siirtymäaikana vanhat ja uudet palvelut ovat käytössäsi rinnakkain.

Kymenlaakson kunnat tarjoavat matalan kynnyksen apua digilaitteiden ja sähköisten palveluiden käyttöön. Lisätietoja kuntien verkkosivuilta:

eAsiointi

eAsiointi on ajasta ja paikasta riippumaton, tietoturvallinen ja kiireettömien asioiden hoitoon sopiva asiointikanava. 

Tällä hetkellä eAsiointi on mahdollista Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden asukkaille sekä Kymsotessa asioiville Lapinjärven, Loviisan, Porvoon asukkaille.

Jos sinulla on voimassa oleva turvakielto väestörekisterissä, ei eAsiointi ole mahdollista.

Kymsote Asiointipalvelu

Kymsote Asiointipalvelu on käytössä mielenterveys-ja päihdepalveluissa.

Asiointipalvelussa sinulla on mahdollisuus:

  • Tehdä mielialan- tai alkoholinkäytön-itsearviointi ja saada tilanteeseesi sopiva toimintasuositus.
  • Aloittaa itsehoito-ohjelma, mikäli se sopii tilanteeseesi.
  • Lähetää viesti mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasneuvontaan.
  • Katsoa ja muokata omia yhteystietojasi
  • Tarkastella ajanvarauksiasi

Omaolo

Omaolossa sosiaali- ja terveyspalvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden. Omaolossa voit tehdä muun muassa oirearvioita ja vastausten perusteella annetaan omahoito-ohjeita tai ohjataan palvelun piiriin. Omaolon kautta saat tarvittaessa yhteyden ammattilaiseen ja varattua ajan palveluihin sähköisen ajanvarauksen kautta. Omaolon antamat suositukset ovat henkilökohtaisia ja suositukset perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin.

Omaolossa sinulla on mahdollisuus:

  • tehdä oirearvioita
  • tehdä palveluarvioita
  • tarkastella omaan asiointiisi liittyviä ja tallennettuja tietoja
  • omaishoitajien ja perhehoitajien terveystarkastukseen
  • osallistua hyvinvointiin liittyviin valmennuksiin verkossa

Omavointi

Omavointi-palvelu on käytössä mielenterveys- ja päihdepalveluissa sekä erikoissairaanhoidossa. Omavoinnin laatumittarit antavat hoitohenkilökunnalle tärkeää tietoa potilaan elämänlaadusta ennen hoitoa ja hoidon jälkeen. Tietoa voidaan hyödyntää myös entistä vaikuttavampien hoitomenetelmien kehittämisessä. Mittareista saatujen tietojen avulla hoitava lääkäri ja hoitohenkilökunta voivat suunnitella ja seurata asiakkaan hoitoa ja hoidon tuloksia.

Terapianavigaattori

Mikäli tarvitset apua mielenterveyden haasteissa, päihteidenkäytöstä aiheutuvissa ongelmissa tai kaipaisit tukea jaksamiseesi, käy ennen yhteydenottoa täyttämässä Terapianavigaattori.

Ethän kirjaa Terapianavigaattoriin henkilötietojasi kuten nimeä tai henkilötunnusta.

Pääset täyttämään Terapianavigaattorin täältä: https://www.terapianavigaattori.fi/

Yhteystietojen muutos ja asiointialueen vaihtaminen

Huolehdithan, että Kymsotelle ilmoittamasi puhelinnumero ja sähköpostiosoite ovat ajan tasalla. Yhteystietoja käytetään asiakkaan informointiin, mikäli esimerkiksi varattuun vastaanottoaikaan tulee muutoksia. Asiakkaalle lähetetään myös muistutus ajanvarauksesta tekstiviestillä 2 päivää ennen varattua aikaa. Poikkeuksena on muistutus koronarokotuksesta, joka saapuu yhtä päivää ennen varattua aikaa. Omat yhteystiedot voi tarkistaa ja päivittää eAsioinnin kautta. Ohjeet yhteystietojen päivittämiseen sähköisen asioinnin kautta löytyy sivun alalaidasta: Sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron päivittäminen eAsioinnissa (pdf).

Tarkistathan myös, että sähköisen asioinnin asiointialueena on Kymenlaakso, jotta saat Kymsoten sähköiset palvelut käyttöösi. Ohje asiointialueen vaihtamiseen löytyy sivun alalaidasta: Asiointialueen vaihto (pdf).

Sähköiset hakemukset ja ilmoitukset

Lifecare Omapalvelussa voit tehdä sähköisesti seuraavat hakemukset:

Asiakas- ja palveluohjaus

Jos tarvitset kiireettömästi tietoa ja tukea esimerkiksi kotona asumiseen tai jos olet huolissasi omasta tai läheisen pärjäämisestä voit lähettää yhteydenoton.

Aikuissosiaalityön asiakas- ja palveluohjaus

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Ikääntyneiden palvelut

Vammaispalvelut

Lasten, nuorten ja perheiden pyydä apua- palvelu

OHJE: Etäkäynti tai -vastaanotto Kymsotessa

Sähköinen asiointi

Asiointi ja ajanvaraukset

eAsiointi

Asiointipalvelu - käytössä mielenterveys– ja päihdepalveluissa

Asiointipalvelu

Sähköiset hakemukset

Lifecare omapalvelu

Laboratorio ja näyttöönotto

Omakanta

Omaolo

Omavointi

Forsanten sähköinen palvelu

Kirjautuminen Forsante-palveluun