text.skipToContent text.skipToNavigation

Sähköinen asiointi

Sähköinen eAsiointi helpottaa arkea, asiointi on ajasta ja paikasta riippumatonta sekä tietoturvallista. Se sopii hyvin kiireettömien asioiden hoitoon. 

Kymenlaakson eAsiointipalvelu on käytössä Haminan, Kotkan, Kouvolan, Lapinjärven, Loviisan, Miehikkälän, Porvoon, Pyhtään ja Virolahden asukkaille.

Palvelussa voi varata, siirtää tai perua aikoja ja täyttää esitietolomakkeita, ottaa yhteyttä hoitavaan terveydenhuollon yksikköön sekä sovittaessa viestiä turvallisesti sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Kaikki ePalvelut eivät ole käytössä heti koko Kymenlaaksossa, vaan palveluita lisätään asteittain eri toimintoihin. Uudet palvelut tuodaan asiointipalvelun sivustolle sitä mukaan, kun niitä saadaan edistettyä tuotantokäyttöön.

Kirjautuminen asiointiin

Asiointipalvelun käyttöönotto on helppoa ja sen voi tehdä myös ennakkoon, vaikka ei olisi tarvetta vielä asioida sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Tietosuojan vuoksi palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Kirjaudu asiointipalvelun henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja hyväksy sähköisen asioinnin sopimus ja palvelu on käytössäsi.

Uudesta saapuneesta viestistä, lomakkeesta tai ajanvarausoikeudesta saat tiedon valintasi mukaisesti tekstiviestillä tai sähköpostilla. Sähköposti tulee osoitteesta no-reply@hyvis.fi ja tekstiviesti numerosta 16150.

Mobiilivarmenne

Puolesta-asiointi

Kymsotessa otetaan vuodenvaihteessa käyttöön Suomi.fi-valtuudet eAsioinnin ajanvarauksessa, tämä mahdollistaa ajan varaamisen alle 10-vuotiaan lapsen puolesta mm. neuvolaan ja hammashuoltoon.

Asiointi yli 10-vuotiaan puolesta ei voi vielä mahdollista ilman omia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Kaikki pankit eivät myönnä pankkitunnuksia alle 15-vuotiaille, mobiilivarmenteen saa 15 vuotias puhelinoperaattorilta huoltajan suostumuksella.

Turvakielto

Sähköinen asiointi ei ole mahdollista, jos henkilöllä on voimassa oleva turvakielto väestörekisterissä.

Lisätietoa turvakiellosta maistraatin sivuilla

Forsanten sähköinen palvelu

Forsanten kirjautumislinkki on tarkoitettu Forsanten sähköistä palvelua käyttävien Marevan-potilaiden kirjautumiseen. INR-vastaus ja Marevanin annostusohje on luettavissa Forsante-palvelun kautta. Yleisin tapa INR-vastauksen ja Marevanin annostusohjeen vastaanottamiseen on tekstiviesti. Palvelu perustuu Forsante-teknologiaan.

Kirjautuminen Forsante-palveluun

Asioi verkossa