Mietityttääkö oma tai läheisen päihteidenkäyttö? - Alkoholinkäytön digihoitopolku löytyy helposti verkosta

Tiedote 20.9.2021

Alkoholinkäytön itsearvioinnin ja itsehoidon digihoitopolku on julkaistu Kymsoten asiointipalvelussa 8.9.2021. Itsearvioinnin ja -hoidon avulla oman alkoholinkäytön tarkastelu ja tarvittaessa hoitoon ohjautuminen on asiakkaalle entistä helpompaa. Palvelu on tarkoitettu kaikille kymenlaaksolaisille, joita oma tai läheisen päihteiden käyttö mietityttää.

Digitaalisen päihdepolun tavoitteena on tehostaa päihdepalveluiden toimintaa ja parantaa hoidon saatavuutta, sekä madaltaa asiakkaan kynnystä tehdä testi ja hakea apua ajoissa.

Palveluun voi kirjautua helposti verkossa. Asiakas voi halutessaan aloittaa itsehoito-ohjelman verkossa tai ottaa sitä kautta yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.  Yhteydenotto ohjautuu Mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasneuvontaan.

Asiointipalvelussa on kaksi erilaista itsehoito-ohjelmaa asiakkaan omista tavoitteista riippuen.

Asiakas voi milloin vain keskeyttää asioinnin palvelussa. Palvelu vaatii verkkopankkitunnistautumisen tai mobiilivarmenteen.

Asiointipalveluun kirjaudutaan Kymsoten verkkosivulta osoitteessa www.kymsote.fi . Linkki asiointipalveluun löytyy oikeasta yläkulmasta kohdasta
Kirjaudu Asiointipalveluun  

Mikäli olet jo asiakkaana mielenterveys- ja päihdepalveluissa, voit ottaa yhteyttä omaan hoitopaikkaasi resepti-, ajanvaraus- tai ajan peruutus –asioissa.

Lue koko tiedote