Matalan kynnyksen päihdetoiminnan ryhmä aloittaa myös Kotkassa marraskuun alussa

 Tiedote 15.9.2022

Matalan kynnyksen päihdetoiminnan ryhmä Matkalla muutokseen aloitti kokoontumiset elokuussa Kouvolan RatamokeskuksessaNyt vastaava matalan kynnyksen ryhmä aloittaa marraskuussa myös Kotkassa. Kotkan ryhmä kokoontuu osoitteessa Toukolantie 4 kahdeksan viikon ajan tiistaisin klo 10-12. Ryhmään otetaan kuusi osallistujaa. Syksyllä Kotkassa pilotoidaan yksi ryhmä ajalla 1.11.-20.12. Haku ryhmään päättyy 9.10.2022.

Kyseessä ovat kuntouttavat ryhmät henkilöille, joilla on halua, tavoitteita ja toiveita saada päihteiden käyttönsä hallintaan. Täysi-ikäisille päihdeasiakkaille suunnatut ryhmät ovat osa perusterveydenhuollon mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittyvää matalan kynnyksen toimintaa ja palvelutarjonnan lisäämistä. Ryhmien tavoitteena on lisätä ymmärrystä riippuvuusongelmaan ja siitä toipumiseen.

Syksyn seuraavat ryhmät Kouvolassa (Ratamon Hiljainen huone) ovat 12.10.-7.11. sekä 23.11.-19.12.2022. Ryhmä kokoontuu Ratamossa neljän viikon ajan maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12 - 14. Ryhmään otetaan 6 osallistujaa.

Ryhmät ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse lähetettä. Ryhmään hakeutuvat haastatellaan ennen ryhmän alkua. Asiakas voi ilmoittautua ryhmään itse täyttämällä lomakkeen, tai täyttää lomakkeen yhdessä ammattilaisen kanssa.

Matalan kynnyksen päihdetoimintaa kehitetään Kymsotessa. Alueellisen hyvinvointikertomuksen pohjalta Kymenlaaksossa pyritään lisäämään ehkäisevää mielenterveys- ja päihdetyötä sekä kehittämään matalan kynnyksen toimintoja ja parantamaan palvelujen saatavuutta. Tavoitteena on tarjota ryhmämuotoista palvelua ennen hoidontarpeen kasvua asiakkaille, jotka kokevat ryhmätoiminnan itselleen sopivaksi. Ryhmätoiminnalla voidaan myös vähentää raskaita hoitomuotoja kuten laitosvieroituksia.

Lisätietoja ​​​​saa ryhmänohjaajilta arkisin, s-posti: matkallamuutokseen@kymsote.fi .

Hakukaavake ja lisätietoja löytyy myös Kymsoten verkkosivuilta.

Täytetyn hakukaavakkeen voi lähettää salatulla sähköpostilla ryhmän ohjaajille matkallamuutokseen@kymsote.fi

tai postitse:
Kirjaamo / Kuntouttava ryhmä Matkalla muutokseen
Kotkantie 41

48210 Kotka