Matalan kynnyksen mielialaryhmät käynnistyvät Kymsotessa syksyllä

Tiedote 23.8.2022

 

Kymsotessa käynnistyy tulevana syksynä matalan kynnyksen mielialaryhmiä. Ryhmätoiminnalla pyritään parantamaan asiakkaiden mahdollisimman varhaista avun saantia. Ryhmään osallistuakseen asiakas ei tarvitse lähetettä tai diagnoosia.

Matalan kynnyksen mielialaryhmien käynnistäminen nousee tarpeesta kehittää matalan kynnyksen toimintoja Kymsotessa. Tavoitteena on palveluiden saatavuuden ja saavutettavuuden parantaminen koko Kymenlaakson alueelle. Ryhmien kautta halutaan tarjota apua mahdollisimman varhain niille henkilöille, joilla on mieliala- tai masennusoireilua ja jotka kokevat tarvitsevansa siihen tukea.

Ryhmät toteutetaan Kouvolassa, Kotkassa ja Haminassa. Ryhmätoiminta on saman sisältöistä kaikissa ryhmissä ja alkaa viikolla 37.
 

”Kuhunkin ryhmään otetaan kuusi asiakasta ja ryhmät kokoontuvat kuusi kertaa kahden viikon välein.  Ryhmäkertojen pohjana käytetään Mielenterveystalon kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan perustuvaa hoito-ohjelmaa. Lisäksi ryhmässä on mukana myös kokemusasiantuntija”, kertoo sairaanhoitaja Mia Karkimo, joka toimii myös ryhmän ohjaajana.  

”Varhaisen vaiheen mielenterveys- ja päihdetyöllä on vaikutusta myös muuhun sairastuvuuteen. Perusterveydenhuollossa ei aiemmin ole ollut vastaavaa ryhmätoimintaa asiakkaille. Suunnittelutyötä on tehty yhteistyössä eri ammattilaisten kanssa”, kertoo projektivastaava Niina Valokorpi-Hirvonen Kymsotesta.

Tule mukaan Mielialaryhmään

Mielialaryhmät kokoontuvat

 

·         Kotkassa maanantaisin 12.9. alkaen klo 14-15.30 (Toukolantien ryhmätila)

·         Kouvolassa tiistaisin 13.9. alkaen klo 14-15.30 (Ratamon hiljainen huone)

·         Haminassa keskiviikkoisin 14.9. alkaen klo 14-15.30 (Haminan terveysasema, alakerta).

 

Ryhmään voi ilmoittautua asiakasohjauksen kautta p. 05 220 2150 (arkisin klo 7-18) tai mahdollisen oman työntekijän kautta. Ryhmät ovat asiakkaille maksuttomia eikä lähetettä tarvita.

Voit kysyä ryhmätoiminnasta soittoajan puitteissa ryhmätoimintaa vetäviltä hoitajilta.  

Soittoaika arkisin klo 12-12.30

  

Mia Karkimo (Hamina) p. 040 194 3073 

Minna Nietula (Kotka) p. 044 702 6854 

Marja Hongisto (Kouvola) p. 0400 645 127