Masentaako? Mielenterveys- ja päihdepalveluiden digihoitopolku auttaa asiakasta verkossa

Tiedote 11.10.2021

Kymsoten kehittämät Mielenterveys- ja päihdepalveluiden uudet digihoitopolut tuovat asiakkaalle mahdollisuuden saada apua matalalla kynnyksellä ja nopeasti verkossa.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen digitaalinen Asiointipalvelu eli digihoitopolku on toiminut verkossa keväästä lähtien. Mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasohjaustiimi näkee asiakkailta tulleet yhteydenotot ja niihin liittyvät esitiedot. Ammattilainen ottaa asiakkaaseen sitten yhteyttä puhelimitse tai viestillä.

Palvelussa on ollut jo yhteensä yli 373 käyttäjää, eli keskimäärin 62 käyttäjää kuukaudessa. Syyskuun loppupuolelle mennessä oli tehty 66 itsearviota, joista suuri osa päätyi itsehoito-ohjelmaan.

Digitaalisten palveluiden tavoitteena on matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittäminen, varhaisen tuen parempi saavutettavuus ja palveluiden vieminen asiakkaan luokse verkossa, 24/7.  

– Digitaalisten verkkopalvelujen avulla on haluttu kehittää kevyempiä palvelumuotoja ja madaltaa asiakkaan kynnystä hakea apua verkossa, jo ennen kuin palveluntarve tai ongelma kasvaa suureksi, sanoo palvelupäällikkö Heli Kainulainen Kymsotesta.

Asiakas sai avun helposti ja nopeasti
Mielenterveyspalveluiden digihoitopolkua käyttänyt nainen (29v.) kertoo, että oli saanut apua verkon kautta helposti ja nopeasti. Hän oli löytänyt palvelun Kouvolan kunnallisen psykologin sivun kautta, Googlen avulla. Naisen mielestä asiointipalvelu oli helppokäyttöinen, ja hyvänä puolena hän piti sitä, että voi suoraan tehdä testit netissä ja saada nopean vastauksen jatkon tarpeelle. Hänestä oli myös helpompi sähköisesti lähestyä asiaa kuin soittaa jonnekin ja alkaa kertomaan asiaansa puhelimessa.

Myös Kymsoten chatbot-palvelu ohjaa tarvittaessa kirjautumaan Asiointipalveluun mielialaan liittyvissä kysymyksissä. Asiakas voi kirjautua palveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Linkki uuteen asiointipalveluun löytyy kymsote.fi:n verkkosivujen oikeasta yläkulmasta kohdasta Kirjaudu Asiointipalveluun.

Lue koko tiedote