Kymsoten työntekijöiden sijaintitieto Windows 10 -käyttöjärjestelmän laitteissa ennen 6.7.2022

19.9.2022

Tietosuojavaltuutetun toimisto on selvittänyt Windows-käyttöjärjestelmässä olevan sijaintitietotoiminnon käyttöä julkisen sektorin työasemissa.
Lisätietoja täältä: Apulaistietosuojavaltuutettu: sijaintitiedon keräämisen ei pidä olla automaattisesti päällä työntekijöiden tietokoneissa ilman perustetta | Tietosuojavaltuutetun toimisto).

Sijaintitietotoiminolla Microsoft kerää tietoja työasemien käyttämistä matkapuhelintukiasemista ja WLAN-tukiasemista sekä niiden sijainneista ja lisää ne sijaintitietokantaan. Ennen sijaintitietokantaan tallentamista Microsoft poistaa mahdolliset tiedot, joista on mahdollista tunnistaa henkilö tai laite, josta tiedot on kerätty. Näitä sijaintitietoja, joista tunnistetiedot on poistettu, käytetään parantamaan Microsoftin paikannuspalveluja ja joissakin tapauksissa jaetaan paikannuspalvelujen tarjoajakumppaneiden kanssa, jotka ovat tällä hetkellä HERE (Lue lisää: https://www.here.com/) ja Skyhook (Lue lisää: https://www.skyhook.com) palveluntarjoajan paikannuspalvelujen parantamiseksi. Sijaintitoiminto on oletuksena päällä Windows 10-käyttöjärjestestelmässä. Asetus on ollut päällä myös Kymsoten työasemissa.

Langattoman verkon kytkentäpistetiedoista on tallennettu tukiaseman MAC-osoite, joka yksilöi tukiaseman. Jos olet yhdistänyt Kymsoten työaseman omaan matkapuhelin- tai WLAN-tukiasemaan, on tieto tukiaseman MAC-osoitteesta tallennettu Microsoftille. Voit pyytää tukiaseman MAC-osoitteella Microsoftia poistamaan tiedot sijaintitietokannasta tämän lomakkeen avulla: https://account.microsoft.com/privacy/location-services-opt-out

Tieto käytetyn tukiaseman MAC-osoitteesta ei ole Kymsoten tiedossa tai saatavilla, eikä Kymsote hyödynnä tai ole hyödyntänyt työasemien sijaintitietoja millään tavoin. Sijaintitoiminto on poistettu käytöstä Kymsoten työasemissa 6.7.2022.