Hyppää sivun sisältöön Hyppää sivuston valikkoon

Kouvolan alueen terveysasemien puhelinpalvelunumeroihin muutoksia 9.9.2020 alkaen

4.9.2020

Kouvolan alueen terveysasemien (Kuusankoski, Keltakangas, Valkeala, Koria, Elimäki, Jaala) uusi numero on 05 220 2000. 

Marjoniemen terveysasema palvelee vuoden 2020 loppuun asti numerossa 020 633 6400.

Kouvolan alueen terveysasemat ovat palvelleet jokainen omissa numeroissaan. Keskiviikosta 9.9.2020 kello 8 alkaen Kouvolan alueella saa yhteyden terveysasemalle yhdestä numerosta. Poikkeuksena on Marjoniemen terveysaseman alue, joka toimii ulkoistettuna vuoden 2020 loppuun asti ja palvelee siihen asti omassa numerossaan.

Uuteen puhelinnumeropalveluun tulee asiakkaille valikko, jossa asiakas voi valita ajan peruutuksen, kiireellisen asian ja muun, kiireettömän asian hoitamisen.

Vastaava puhelinnumeroiden muutos, jossa kaupungin terveysasemien puhelinpalvelua on keskitetty yhteen numeroon, on tehty aiemmin jo Kotkan terveysasemilla vuonna 2017 ja Haminan terveysasemalla vuonna 2019. Muutoksella pyritään parantamaan palvelun laatua ja yhtenäistämään hoidon ohjausta Kymsoten alueella. Aiemmin esimerkiksi pienten terveysasemien kohdalla yhden hoitajan sairastuminen on voinut nopeastikin näkyä puhelinpalvelun ruuhkautumisena.

Puhelinpalvelun lisäksi Kymsotessa kehitetään myös digipalveluita, joilla pyritään tuomaan asiakkaille puhelimen rinnalle muita asiointikanavia. Tällä hetkellä sähköinen ajanvaraus terveysasemien vastaanotoille on poikkeustilanteesta johtuen suljettuna, mutta erikoishoitajien kuten diabetes-, astma- ja reumahoitajan soittoaikoja voi varata eAsioinnin kautta. Terveysasemille voi myös jättää yhteydenottopyynnön sähköisen asioinnin kautta ja sähköisesti on mahdollisuus täyttää Omaolon oirearvioita (www.omolo.fi).