Hyppää sivun sisältöön Hyppää sivuston valikkoon

Kotkassa virka-aikana palveleva hammaslääkäripäivystys siirtyy Karhulan hammashoitolaan

27.2.2020

Kotkassa virka-aikana palveleva hammaslääkäripäivystys siirtyy 2.3.2020 alkaen Kymenlaakson keskussairaalasta Karhulan hammashoitolaan. Päivystykseen tulee toinen työpari lisää ja otetaan käyttöön ns. monihuonemalli.

Kotkassa virka-aikainen eli maanantaista perjantaihin kello 8–15 palveleva hammaslääkäripäivystys siirtyy Kymenlaakson keskussairaalasta Karhulan hammashoitolaan. Hammashoitola sijaitsee Karhulan sairaalan pohjakerroksessa, osoite on Toivelinnankatu 2. Iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä hammaslääkäripäivystys on edelleen Kymenlaakson keskussairaalassa yhteispäivystyksen yhteydessä.

Paikka vaihtuu, koska palvelussa otetaan käyttöön uusi toimintamalli eli ns. monihuonemalli. Aikaisemmassa mallissa päivystäviä työpareja on ollut yksi: yksi hammaslääkäri ja yksi hammashoitaja. Maaliskuussa käyttöön otettavassa mallissa päivystäviä työpareja on kerrallaan kaksi. Päivystys toteutetaan kolmessa huoneessa, mikä mahdollistaa sujuvan työskentelyn hammaslääkäreiden siirtyessä sujuvasti kolmen hoitohuoneen välillä. Tavoitteena on saada päivystyspotilaiden hoitoon lisää vaikuttavuutta ja tuottavuutta. Malli on ollut käytössä jo useamman vuoden ajan Pohjois-Kymenlaaksossa.

Kotkan hammaslääkäripäivystyksen puhelinnumerot ja palveluajat säilyvät ennallaan. Ma-to klo 7.45–15 ja pe klo 7.45–14 p. 020 633 65 01. Arkisin klo 15–21 ja viikonloppuisin klo 8–21 palvelee päivystysapu 116 117. Potilaille annetaan hoidontarpeen arvioinnin yhteydessä päivystykseen tuloaika, joka on viitteellinen. Tämä tarkoittaa sitä, että potilaan on varauduttava odottamaan.

Hammaslääkäripäivystys on tarkoitettu kiireellistä hoitoa tarvitseville särkypotilaille ja välitöntä hammaslääkärin apua vaativiin vaivoihin. Päivystykseen on hakeuduttava välittömästi, jos potilaalla on hengitys- tai nielemisvaikeuksia.