Karhuvuorikodissa tuetun työllistymisen palvelut auttavat sekä työntekijää että työnantajaa

 Tiedote 9.9.2022

Senja Hjelt asettelee sisustustaulua Kotkan Karhuvuorikodin seinälle. Kymsoten asumispalveluissa työskentelee palkkatuettuja työntekijöitä ja osatyökykyisiä työnhakijoita. Senjan työn tavoitteena on ollut muuttaa Karhuvuorikodin kotiutusyksikön tilat viihtyisämmiksi ja kodinomaisemmiksi.

”Laitosmainen ympäristö on ankea, se ei tue asukkaiden kuntoutumista ja voimaantumista. Ratkaisua mietittiin pitkään, ja keskusteltiin myös monialaisten työelämäpalveluiden kanssa. Sitten työhönvalmentaja Eveliina Tirri Työkykyä tukemassa -hankkeesta löysi meille Senjan, ja työ voitiin räätälöidä juuri meidän ja Senjan tarpeisiin sopivaksi”, kertoo ikääntyneiden asumispalveluiden palvelualuepäällikkö Eija Tulikoura Kymsotesta.

Senjan keväällä alkaneeseen työhön Karhuvuorikodissa kuuluu paljon kaikenlaista. Pääpaino on tilojen muuttamisessa viihtyisämmäksi laajennetussa kotiutusyksikössä.

”Olen suunnitellut ja tehnyt kesäpihan kukkaistutukset ja hoitanut niitä koko kesän. Lisäksi olen sisustanut ja somistanut tiloja asukkaiden huoneista alkaen, kunnostanut huonekaluja ja toimittanut rikkinäisiä pois tai korjannut niitä. Olen myös tehnyt nämä puulaji-teemaiset sisustaulut asukkaiden tiloihin”, Senja esittelee. Myös potilashuoneiden verhot tullaan vaihtamaan uusiin. Hänen aikaisemmasta pitkästä työhistoriastaan mm. sairaanhoitajana ja metsätalousinsinöörinäkin on ollut työssä paljon hyötyä.

Lue koko artikkeli