Järjestöjen tiedot löytyvät nyt myös Kymsoten Chat-robotin kautta

Tiedote 18.11.2021
 
Kymsoten sivuilla toimivan chat-robotin tietämyskantaan on rakennettu järjestötiedon ohjauspolkuja, jonka avulla robotti pääsee nyt kiinni myös järjestöjen tietoihin. Järjestötieto on jäsennelty palvelukatalogiin alakohtaisesti niin, että robotti osaa etsiä asiakkaan tilanteeseen sopivaa järjestötietoa, tarvitsipa asiakas sitten tukea päihde- ja mielenterveysasioissa tai vaikkapa potilas- ja vammaisasioissa. 
 
Kymsoten chat-robotti on asiakasohjausrobotti, joka ohjaa asiakkaita palveluiden ja oikean tiedon äärelle ympäri vuorokauden kymsote.fi -sivuilla. Chat-robotti ohjaa asiakkaan järjestön Yhdistysinfo.fi-verkkopalvelussa olevalle toimijakortille, josta järjestön tiedot löytyvät kootusti.
 

Järjestöjen tiedot osaksi Kymsoten palveluja ja chat-robotin asiakasohjausta

 
Kymsote ja järjestöt lähtivät etsimään ratkaisua siihen, miten järjestötieto saataisiin suoraan myös asiakkaiden käyttöön ja Kymenlaakson asukkaiden ulottuville. Nyt myös sote-ammattilaiset voivat ohjata asiakkaan tämän tarvitseman palvelun ja tuen piiriin helpommin. Järjestöt saivat sote-ammattilaisten palvelukatalogiin oman osionsa. Näin sote-ammattilaisen on jatkossa helpompi ohjata asiakas myös järjestöjen tuen tai palvelun luokse, jos ammattilainen arvioi järjestöiltä löytyvän asiakkaalle sopivaa apua.