Hyvinvointivalmentajat aloittivat työnsä Kymsotessa toukokuussa

Tiedote 3.6.2022

Onko mielessäsi elintapamuutos? Kaipaisitko apua, tukea tai tietoa ammattilaiselta? Kaksi hyvinvointivalmentajaa on aloittanut Kymsotessa työnsä toukokuussa.

Hyvinvointivalmentajien palvelut on tarkoitettu kaikille yli 18-vuotiaille kymenlaaksolaisille, joilla on tarvetta elintapamuutoksiin ravitsemuksen, liikunnan tai unen suhteen, tai jotka tarvitsevat apua esimerkiksi tupakoinnin tai muiden nikotiinituotteiden lopettamiseen.

Hyvinvointivalmennuksen avulla on tarkoitus tavoittaa terveytensä kannalta riskiryhmässä olevia kuntalaisia ja tarjota heille matalan kynnyksen elintapaneuvontaa. Hyvinvointivalmentajan vastaanotto on terveyden edistämistä, ei sairauden hoitoa.

Kymenlaakson alueellisesta hyvinvointikertomuksesta nousevat esiin alueen terveyden edistämisen haasteet. Hyvinvointikertomuksessa on määritelty Kymenlaakson asukkaille tavoitteet ja keinot, jolla asukkaiden hyvinvointia edistetään. Tavoitteena ovat päihteetön elämä, terveelliset elintavat ja hyvä mielenterveys, turvallinen arki terveellisessä ympäristössä sekä merkityksellinen elämä.

Lue koko tiedote