Kymsoten sairaaloissa ja muissa toimipisteissä asioivilla on velvoitus käyttää maskia. Vierailut ovat mahdollisia vain poikkeustilanteissa, rajoitukset ovat voimassa 31.1.2022 asti.
Toimintaohje koronavirustestiin hakeutumisesta löytyy Kymsoten
Laadukkaat palvelut - hyvinvoiva maakunta

Kiire ja akuutti

Päivystysapu 116 117
Sosiaali- ja kriisipäivystys Etelä
Sosiaali- ja kriisipäivystys Pohjoinen
Hätätilanteessa soita
Myrkytystietokeskus
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasneuvonta
(Arkisin klo 8.30-15.30)
 

 

Asioi verkossa

Kirjaudu eAsiointiin

Varaa, siirrä tai peru aikoja ja täytä esitietolomakkeita. Ota yhteyttä hoitavaan yksikköön ja viesti turvallisesti ammattilaisen kanssa.

Näytteenoton ajanvaraus

Laboratoriotutkimuksiin suositellaan ajanvarausta. Varaa aika verkossa. Laboratorionäytteenottoon tarvitset lääkärin tai hoitajan lähetteen.

Omaolo-oirearviointi

Alueellinen hoitoonohjaus Omaolosta otettiin Kymsotessa käyttöön 27.4.2020. Käyttöönotetut oirearviot ovat: alaselkäkipu tai -vamma, koronavirustaudin oirearvio, seksitautiepäily, virtsatietulehdus.

Anna palautetta

Kymsoten palautejärjestelmä vaihtuu. Siirtymäaikana palautetta Kymsoten toiminnasta voi lähettää Kymsoten kirjaamoon (kirjaamo(at)kymsote.fi). Voit antaa kehuja, moitteita ja kehitysehdotuksia palveluistamme. Palautteet käsitellään siinä yksikössä, johon ne on osoitettu. Palautteen kautta ei voi peruuttaa vastaanottoaikoja.

Anna palautetta laboratorio- ja kuvantamispalveluista (HUS)

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS vastaa Kymsoten toimipisteissä laboratorio- ja kuvantamispalveluista (mm. röntgen) ja näitä palveluita koskevat palautteet tulee jättää HUS:n palautejärjestelmään.

 

Uudet Kymen sairaalat

Kymenlaaksoon rakennetaan tulevina vuosina kaksi uutta sairaalaa: Kymenlaakson keskussairaala Kotkaan ja Ratamokeskus Kouvolaan.
 
Seuraa rakennusprojektien etenemistä ja ajankohtaisia uutisia sairaaloihin liittyen osoitteessa www.kymensairaalat.fi.
 

Kohti Kymenlaakson hyvinvointialuetta

Vuoden 2023 alusta sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut siirtyvät uusien hyvinvointialueiden vastuulle. Työ kohti hyvinvointialuetta on alkanut. Tutustu tarkemmin Kymenlaakson hyvinvointialueen valmistelutyöhön ja Tulevaisuuden sote-keskukseen osoitteessa www.kymha.fi.