Syystalven 2022 influenssarokotukset aloitetaan Kymenlaaksossa porrastetusti.
Ratamokeskuksen palvelut ovat nyt avoinna.
Kymsoten sairaaloissa ja muissa toimipisteissä asioivilla on velvoitus käyttää maskia. Koronatilanteen vuoksi vierailuihin on tehty suosituksia. Kaikki koronaan liittyvä tieto kuten ohje koronatestistä löytyy Kymsoten
Laadukkaat palvelut - hyvinvoiva maakunta

Kiire ja akuutti

Päivystysapu 116 117
Sosiaali- ja kriisipäivystys Etelä (Kotka, Hamina, Pyhtää, Miehikkälä, Virolahti)
Sosiaali- ja kriisipäivystys Pohjoinen (Kouvola)
Hätätilanteessa soita
Myrkytystietokeskus
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasneuvonta
(Arkisin klo 7-18)
 
 

 

 

Etsitkö yhteystietoa?

Kymsoten puhelinvaihde
05 220 51

Asioi verkossa

Kirjaudu eAsiointiin

Varaa, siirrä tai peru aikoja ja täytä esitietolomakkeita. Ota yhteyttä hoitavaan yksikköön ja viesti turvallisesti ammattilaisen kanssa.

Näytteenoton ajanvaraus

Laboratoriotutkimuksiin suositellaan ajanvarausta. Varaa aika verkossa. Laboratorionäytteenottoon tarvitset lääkärin tai hoitajan lähetteen.

Omaolo

Omaolossa sosiaali- ja terveyspalvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden. Omaolossa voi tehdä muun muassa oirearvioita ja vastausten perusteella annetaan omahoito-ohjeita tai ohjataan palvelun piiriin. Omaolon kautta saa tarvittaessa yhteyden ammattilaiseen ja varattua ajan palveluihin sähköisen ajanvarauksen kautta. Omaolon antamat suositukset ovat henkilökohtaisia ja suositukset perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin.

 

Palaute ja asiakaskokemus

Anna palautetta

Kymsoten palautejärjestelmä vaihtuu. Siirtymäaikana palautetta Kymsoten toiminnasta voi lähettää Kymsoten kirjaamoon (kirjaamo(at)kymsote.fi). Voit antaa kehuja, moitteita ja kehitysehdotuksia palveluistamme. Palautteet käsitellään siinä yksikössä, johon ne on osoitettu. Palautteen kautta ei voi peruuttaa vastaanottoaikoja.

Anna palautetta laboratorio- ja kuvantamispalveluista (HUS)

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS vastaa Kymsoten toimipisteissä laboratorio- ja kuvantamispalveluista (mm. röntgen) ja näitä palveluita koskevat palautteet tulee jättää HUS:n palautejärjestelmään.

Tutustu asiakkaidemme kokemukseen Kymsoten palveluista

Keräämme asiakkaidemme kokemuksia palvelusta tekstiviestikyselyllä, joka on tällä hetkellä käytössä kaikissa terveysasemien ja hammashoidon yksiköissä sekä synnytyksen ja naistentautien palveluissa. Asiakastyytyväisyyden tulokset ovat viimeisen 60 päivän ajalta.

Terveysasemien vastaanottopalveluiden tulokset
Hammashoidon yksiköiden tulokset

Synnytysten ja naistentautien palveluiden tulokset

Uudet sairaalat Kymenlaaksossa

Seuraa Kymenlaakson keskussairaalan ja Ratamokeskuksen rakennusprojektien etenemistä ja ajankohtaisia uutisia sairaaloihin liittyen osoitteessa www.kymensairaalat.fi.
 

Kohti Kymenlaakson hyvinvointialuetta

Vuoden 2023 alusta sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut siirtyvät uusien hyvinvointialueiden vastuulle. Työ kohti hyvinvointialuetta on alkanut. Tutustu tarkemmin Kymenlaakson hyvinvointialueen valmistelutyöhön ja Tulevaisuuden sote-keskukseen osoitteessa www.kymha.fi.